Ugrás a tartalomra

Állati izgalmassá tették a vizet 

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 25. szombat 20:22
A Víz Világnapja alkalmából az érdeklődők az állatkertben utánajárhattak, honnan származik Miskolc ivóvize, vagy épp, mi van az ásványvízben, na meg, hogy mi lesz az elhasznált, „koszos” vízzel.
„Kövesd a víz útját” c. tematikus nap a Miskolci Állatkertben | Mocsári László képgalériája

Víz nélkül nincs élet, hiszen minden élőlénynek szüksége van vízre – ennél nagyobb közhelyet csak a Nappal kapcsolatban tudnánk leírni. Mégse tartjuk észben… Egyre több tényező veszélyezteti a Föld egészséges, tiszta vízkészletét, ezáltal veszélybe kerülnek egyes fajok élőhelyei, szaporodó- és táplálkozó helyei is. Mi, emberek sem vagyunk kivételek, hiszen az ivóvíz számunkra is létszükséglet.

Bele sem gondolunk, hogy milyen érték a tiszta, iható víz!

Nos, szombaton 10 és 15 óra között a Miskolci Állatkertben a Víz Világnapja alkalmából az érdeklődők a Miskolci Egyetem Műszaki Föld- és Környezettudományi Kara és a Mivíz Kft. segítségével nyertek betekintést abba, hogyan „készül” a víz.

A résztvevők az állatkerti séta során végigkövethették a víz útját: az öt állomásból álló séta során érdekes kísérleteken és bemutatókon tanulhattak, az út végén pedig a Marcel Loubens Egyesület barlangászai tartottak bemutatót. Az állomáshelyeken összegyűjtött pecsétekért az út végén egy kis meglepetés is várta a gyerekeket. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!