Ugrás a tartalomra

Állatok világnapja - ünnepelnek Miskolcon is

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 28. csütörtök 09:31
Legyenek parányiak vagy óriások, hangyák vagy elefántok, az Állatok Világnapján minden állatot megünnepelnek.
Minap-archív fotó: Mocsári László

Október 1-jén, vasárnap délelőtt 10 és délután 4 óra között érdekes programokkal várja a látogatókat a Miskolci Állatkert az állatok világnapja alkalmából - írják honlapjukon.

Az oktatóteremben a Lerch-EgZoo csapata várja azokat, akik szívesen ismerkednek hüllőkkel, ízeltlábúakkal.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi Csoportja 10 és 3 óra között madárgyűrűzéssel várja az érdeklődőket.

Az állatkert a világnap alkalmából szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy mennyire fontosak az állatok az emberek életében, ezért 1 és 4 óra között a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola jóvoltából ki lehet próbálni, milyen vakvezető kutyával közlekedni, valamint, hogy milyen is a Braille-írás.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai állatvédelem, állattartás, bűnmegelőzés témában adnak tájékoztatást a látogatóknak.

Az állatkert témaasztala állatos kreatívkodásra invitálja a gyerekeket, valamint lehetőség lesz „könyv-csereberére” is.

Az állatok világnapján természetesen látványetetésekkel is készülnek Miskolcon.

1931-ben, a firenzei környezetvédelmi konferencián merült fel Az állatok világnapjának gondolata. Így esett a választás Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentjének emléknapjára, október 4-ére. Ezen a napon ünnepeljük az emberek és állatok közötti kapcsolatot, valamint ekkor hívják fel a figyelmet a természettel való harmonikus együttélés fontosságára.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!