Ugrás a tartalomra

Amikor a katonák szíve is meglágyul

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. december 10. csütörtök 14:08
Több mint száz ajándékcsomagot gyűjtöttek össze a miskolci katonák, az adományt csütörtökön adták át a Magyar Vöröskereszt vezetőjének a Hatvanötösök útján található toborzóirodában.

Ruhanemű, játék, könyv, édesség – nem és életkor szerint állították össze szeretetcsomagjaikat a hivatásos és tartalékos katonák. Több mint száz ilyen csomag gyűlt össze, felcímkézve, hogy a Vöröskereszt könnyebben és célzottabban tudja azokat szétosztani a családok között.

– Nagy szeretettel csomagolták katonáink és családjaik az ajándékokat. Igyekszünk mindig figyelni arra, miben és hogyan tudunk segíteni – fogalmazott Nagy Géza őrnagy, a miskolci toborzóiroda vezetője.

Juhász Ákos képgalériája

A két szervezet között nem újkeletű az együttműködés, több éve kezdtek el közös véradásokat, adományozásokat, más közös programokat szervezni. A jövőre 140 éves Magyar Vöröskereszt a honvédség civil partnere; egészségügyi és egyéb szociális feladatokat is ellát mellette – mutatott rá Grubert Roland.

– Abaúji területre, Encs környékére visszük el az ajándékaikat – tudtuk meg a megyei igazgatótól, aki nagyra értékelte a borsodi, miskolci katonák eddigi segítségnyújtását.

Rámutatott: a következő két hét nagyon sűrű lesz számukra, hiszen több helyen – a Vöröskereszt irodáiban, Győri kapui központjukban – gyűjtenek még adományokat, illetve nagyobb áruházakban is ott vannak önkénteseik, hogy átvegyék a vásárlóktól a tartós élelmiszercsomagokat. Minden felajánlást szeretnének december 24-éig eljuttatni a rászoruló családokhoz, folyamatosan szállítják is az ajándékokat miskolci és vidéki helyszínekre.

– A gyűjtést nem megnehezítette, hanem átalakította a járványhelyzet. A nagysikerű Szeretet Sütigyárat például nem tudtuk megnyitni idén. És azt is látjuk, hogy az egyébként is szociálisan rászoruló családokat a járvány még jobban megviselte, hiszen nem rendelkeznek tartalékokkal – emelte ki Grubert Roland.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!