Ugrás a tartalomra

Andrásfi Tibor bronzasszót vív, Pupp Réka ötödik az olimpián - frissített

MTI
Utoljára módosítva
2024. július 28. vasárnap 20:38
Pupp Réka elveszítette a bronzmeccset. Andrásfi Tibor remekül vívott, de kikapott az elődöntőben. Jöhet a bronzasszó.
Fotó: MTI / Illyés Tibor

Andrásfi Tibor vasárnap három győzelemmel bejutott a párizsi olimpia férfi párbajtőrvívó-versenyének elődöntőjébe, amelyben noha kiválóan küzdött, 14:13-ra kikapott az Ázsia-bajnok japán Kano Kokitól. A bronzasszót 21 óra 20 perctől rendezik.
 20
Andrásfi Tibor komoly hátrányt ledolgozva nyert az olasz Federico Vismara ellen a férfi párbajtőrözők negyeddöntőjében.

Megvolt az ötletem, hogy mit szeretnék csinálni az asszó elején, de nem állt össze a mozgásom, nem jöttek a szúrások, ötlettelen voltam. Apa be is szólt, olyan, mint ha semmit nem csinálnék. Megpróbáltam ritmust váltani és ahogy estek a tusok, egyre jobban tudtam zárkózni” – értékelt a találkozó után a magyar vívó az m4 sportnak.

Fotó: MTI / Illyés Tibor

A kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes magyar versenyző második olimpiáján a mongol Lkhagvasuren Sosorbaram elleni győzelem után kikapott az ötkarikás ezüst- és bronzéremmel is rendelkező olasz Odette Giuffridától a negyeddöntőben, így a bronzéremig tartó vigaszágra került. Ott a vb- és Eb-harmadik izraeli Gefen Primo várt rá, akit ipponnal legyőzött.

Pupp Réka remekül, hősiesen küzdött a cselgáncsozók női 52 kg-os súlycsoportjának bronzmérkőzésén, azonban végül a ráadásban francia ellenfele Amandine Buchard szerezte meg az aranypontot és a 3. helyet.

A találkozó után a magyar cselgáncsozó az M4 Sportnak bevallotta, hogy hosszú perceknek kellett eltelnie, hogy ne sírva álljon a kamera elé. „Nehéz mit mondani, mert azt érzem, belepakoltam ebbe a meccsbe, ami bennem volt. A tömeg nem velem volt, de hittem abban, hogy hazai közönség előtt meg tudom fogni a franciát. Tudtam, hogy nem lesz sima meccs neki sem. Az vigasztal, hogy neki sem esett jól, ahogy nekem sem. Nem tudom azt mondani, hogy bármit másképp csináltam volna” – mondta az Atomerőmű SE versenyzője. Hozzátette, nem lesz egyszerű ezt feldolgoznia a közeljövőben, de valami csak lesz.

További hírek

Olvasnivaló