Ugrás a tartalomra

Áram-kétszeres, gáz-hétszeres emelés

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. július 24. vasárnap 09:20
Németh Szilárd bejelentette a rezsiemelés részleteit. A megnyugtatásnak szánt tájékoztatás sokkoló. Hiába magyarázzák, ez a döntés minden ember számára brutális megszorítás – fogalmazott Hegedűs Andrea országgyűlési képviselő. Az áram az átlagfogyasztáson felül a KÉTSZERESÉRE, a gáz a HÉTSZERESÉRE emelkedik!

Az eddig kapott információk nagy port kavartak. Már az átlagfogyasztás megfogalmazása is problémás és hazug. Ahogy ezt kiszámították, érthetetlen (áram 210 kWh/hó, földgáz 144 köbméter/hó). Ezek az emberek még nem beszéltek miskolciakkal. Ez a fogyasztási szint igencsak szűkös. Nem is szólva azokról a nyugdíjasokról, akik otthonában a földgáz nem elérhető, ezért elektromos árammal fűtenek. Miskolcon és agglomerációjában érinti a családi házban élőket, a többgenerációs családokat és az egyedülálló kisnyugdíjasokat. Őket mind nehéz helyzetbe hozza a rezsiemelés – jelentette ki Hegedűs Andrea. A rendelet nem érinti a nagycsaládosok részére már eddig is biztosított kedvezményt a földgáznál. De mi lesz az 1-2 gyermekes családok kedvezményével? Ahol nincs 3 vagy több gyermek, ők ennek a kormánynak nem számítanak. A rezsi ettől fogva a családok bevételének felét, a fizetésemeléseket pedig az infláció viszi el.

Hegedűs Andrea

Megint olyat sikerült összehozni a kormánynak, ahol több a kérdés, mint a válasz. Nincs kihez fordulni információért – hangsúlyozta a DK országgyűlési képviselője. Azt mondták, hogy nem lesz rezsiemelés, megvédik a családokat. Meggondolatlan, kapkodó intézkedések súlyát cipelik az emberek. A kihirdetett energia-veszélyhelyzet és a rezsiemelés pontos részletszabályai a bejelentés ellenére képlékenyek, sok a kérdő- és felkiáltójel. Ugyanez a helyzet a katánál. A fideszes Hollik István szerint aki a KATÁ-ból kiesik, az sem veszíti el a munkáját. A kormány beteg gazdaságfilozófiájával, a munkaalapú társadalommal ellentétben azonban a megélhetést nem a munka biztosítja, hanem a jövedelem, és akinek nincs elegendő pénze, az hiába dolgozik, nem él meg. Ettől a jövedelmétől fosztanak meg 350 ezer embert most, amikor a költségvetés romokban, rekordgyenge a forint, és vágtat az orbáni infláció. A kormányfő fizetését viszont megduplázták, és már államtitkárai is két és félmillió fölött keresnek - hangoztatta Hegedűs Andrea.

A többség szerint a kata kivégzése nem is állatorvosi ló, ez egy komplett ménes. A kormányfő szerint nem azt kell nézni, mit mondanak, ha nem hogy mit tesznek. A kampány során mást se tudtak mondani, mint hogy mi rosszat tenne az ellenzék, ha kormányra kerülne. Most viszont éppen azt teszik, amivel az ellenzéket rágalmazták: súlyosan megszorítanak. Csöbör Katalin, Kiss János, Kovács Zsolt a parlamentben lesütött szemmel megszavazta gyorsított tempóban a katás adózás eltörlését és a rezsinövelést. Becsaptak mindannyiunkat! Kiderült, hogy augusztus 20-án Orbánnak Európa legdrágább tűzijátéka, nekünk rezsiemelés, adóemelés és orbáni infláció jut. Velünk fizetteti meg a kormány a saját alkalmatlanságát. Újabb és újabb büntetést kapunk majd iskolakezdésre. Nem akarunk megfagyni, és nem akarunk éhezni! Átvertek minket? Igen! Hamarosan véleményt mondhatunk az eddigi történésekről. Időközi választás lesz szeptember 25-én. Olyan emberekre van szüksége az országnak, akik nemcsak kampányidőszakban értik az emberek gondjait, hanem érzik a választások után is a mindennapok nehézségeit. Olyan jelöltre van szüksége városunknak, aki az emberek között él, aki a mindennapi problémákért küzd, és azért fog tenni, hogy a város költségvetéséből több pénzt jusson mindazoknak, akik megszenvedik a kormány elhibázott döntéseit. Ilyen embernek ismerem Sebe-Gazdig Juditot, a 3 sz. választókerület önkormányzati jelöltjét – érvelt Hegedűs Andrea.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!