Ugrás a tartalomra

Aschaffenburgi delegáció ismerkedik Miskolccal

minap.hu/MiskolcTV
Utoljára módosítva
2022. május 12. csütörtök 16:23
A német település és Miskolc huszonöt éve ápol jó kapcsolatot, a városok új vezetői azonban a pandémia miatt még csak most tudtak személyesen találkozni.

Fotók: Mocsári László

Miskolc testvérvárosából, a németországi Aschaffenburgból érkeztek vendégek a városba, hogy a két fél tovább építse jó viszonyát, és tapasztalatokat cseréljenek egymással a városvezetők.

Aschaffenburg főpolgármestere szerint először a polgárok, az önkéntes tűzoltók és az iskolák között alakult ki kapcsolat, később pedig már politikai szinten is együttműködtek a vezetők.

Megosztottuk egymással a tapasztalatainkat, például hogy hogyan lehet együttműködni a városi közművállalatokkal, ki hogyan oldja meg a hulladékszállítást, de számos területen szerzett tapasztalatainkat is átadtuk egymásnak – mondta Jürgen Herzing.


A delegáció szerdán érkezett Miskolcra. A két város kulturális, gazdasági és nem utolsó sorban baráti kapcsolatot ápol – mondta Miskolc alpolgármestere.

- Kifejezetten tematikus találkozókkal készültünk a főpolgármester úrék látogatására. Most a hivatal elektronikus megoldásait fogjuk nekik bemutatni szakemberekkel együtt, jó gyakorlatokat igyekszünk majd megosztani egymással. Abban bízom, ez mindkét fél számára kielégítő lesz – jelentette ki Szopkó Tibor.

A német delegáció a szakmai beszélgetések mellett a kikapcsolódásra és Miskolc megismerésére is szorít majd időt az itt töltött napokban.

További hírek

Olvasnivaló