Ugrás a tartalomra

Átadás előtt a görömbölyi rendelő

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2023. március 03. péntek 15:17
Már csak a kormányhivatal engedélyére várnak, és azt követően birtokba vehető Miskolc-Görömbölyön a Bacsinszky utca 1. szám alatt működő orvosi rendelő – hangzott el pénteken délelőtt a felújított épület szemrevételezésén. Az eseményt Borkuti László, a városrész önkormányzati képviselője hívta össze azzal a szándékkal, hogy megnyugtassa a helyieket, akik már türelmetlenül várják a rendelő átadását.
Fotók: Mocsári László

„A felújított, akadálymentes épület nagyon impozáns látványt nyújt kívül-belül, és jól illeszkedik a városrész épített környezetéhez” - fejezte ki az épület kivitelezésével kapcsolatos elégedettségét Borkuti László.

Miklós Viktor, a miskolci polgármesteri hivatal főosztályvezetője elmondta, már a végéhez közelednek a használatba vételi engedélyeztetési eljárások, és egy-két héten belül megérkezhet a kormányhivatal engedélye is, utána pedig megkezdődhet a szolgáltatás visszatelepítése.

A főosztályvezető kitért arra is, hogy a 2017-ben indult projekt 2022 novemberében fejeződött be, a napelemmel kapcsolatos engedélyeztetések, illetve azok felszerelése és beüzemelése csúszott meg egy kicsit, amelyeket mostanra a szoros együttműködések révén sikerült elhárítani.

Maga az épület teljes egészében megújult, energetikai korszerűsítésen esett át, ami magában foglalja a homlokzat és a tető szigetelését, az összes nyílászáró, valamint a komplett tető cseréjét és a belső fűtési rendszer felújítását. Emellett az épület teljes belseje átalakult a padlótól a plafonig, az összes közműszolgáltatással érintett vezetéket is kicserélték. Miklós Viktor elmondta, bővítették az ingatlan alapterületét és egy plusz helyiséget is kialakítottak az épületben.

A kivitelezés 140 millió forint, vissza nem térítendő Európai Uniós forrásból valósult meg.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!