Ugrás a tartalomra

Átmozgatta a gyerekeket, átmozgatja a szíveket

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2022. június 20. hétfő 19:35
Galamb Alex nem csak munkaszeretetre nevel, a gyerekek egészségét is szem előtt tartja.
Egészségnap, egészséges mosollyal

Már borsodi pékként ismerik azt a gyermekvárosból induló roma fiatalembert, aki igazi segítőláncot hozott létre rövid idő leforgása alatt. Galamb Alex nem csak a gyerekek szívébe sütötte be magát, de országszerte egyre  többen figyelnek a munkájára, állítják azt követendő példaként mások elé.

A Sütni Jó! program keretében először csak néhány gyermekkel ismertette meg szakmáját, és tanította a nehéz sorsú fiataloknak a munka szeretetét, valamint erősítette meg őket: mindenki lehet értékes, születési helytől függetlenül.

A programból mára alapítvány lett, sőt, az utóbbi hónapokban új céllal bővült a törekvések skálája. A Mozogni jó! program arra törekszik, hogy már egészen fiatal korukban megismertesse az egészséges életmód fontosságát a hátrányos helyzetű gyerekekkel. Ennek keretében hétfőn egészségnapot tartottak a Sütni Jó! Hernádnémetiben lévő telephelyén. A nap tömör összefoglalója: újabb szívmelengető esemény, újabb vidám mosolyok.

- Azt tudom, hogy az iskolában tanulnak dolgokat a különböző zöldségekről és gyümölcsökről, de azt szerettem volna, hogy a gyerekek meg is kóstolhassák, így meg is szerethessék ezeket – mondta a nap kapcsán Galamb Alex.

 
Az alapítvány bevásárolt: banán, alma, narancs, ananász, körte, dinnye, sárgabarack, paprika, paradicsom és uborka is került a kicsik elé.

Az egészséges táplálékokat sok mozgással fejelték meg: játékok és váltóversenyek várták a lurkókat.

- Összesen 40 gyerek vett részt az egészségnapon. Az Északmagyarországi Regionális Vízmű Zrt. pluszban 10 kg banánt ajánlott fel nekünk, illetve palackos vizet is hoztak. A program végén babgulyást ettek a gyerekek, amit a nap folyamán együtt, közösen készítettünk – tálalta a hétfő eseményeit a borsodi pék.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!