Ugrás a tartalomra

Átölelték az egész világot

M-Kiss Judit
Utoljára módosítva
2020. július 18. szombat 18:55
Ünnep volt a belvárosban pénteken este: ismét élőzenei koncerten szórakozhattak a miskolci fiatalok. A hosszú szünet után Miskolc és a 30Y volt egymásnak az első.

Az első előtt mindig izgul az ember. Így volt ezzel a zenekar is. Beck Zoli és csapata 2020-ban ünnepli a 30Y huszadik életévét. Vagyis ünnepelné, már a szülinapi turné közepén járnának, ha nincs a koronavírus. De volt, van, és átírta az élet a forgatókönyvet. A banda a kezdeti letörtség után megtalálta azt, amit ebben a történetben meg kell találni: boldogan találkoztak újra a zenészek a próbateremben, és ünnepként élték meg, hogy ismét színpadon, közönség előtt tehetik a dolgukat.

Mocsári László képgalériája!

Spontán szerenád

A koncert előtt már mindenki tűkön ült. Várta a pillanatot, hogy ismét megtörténjen a koncertnek nevezett csoda. Majd megérkezett a dobok mögé Zaza, és szépen utána a többiek is. Szóhoz sem juthattak, mert a színpad előtt szólalt meg először a zene. A közönség egyszer csak elkezdte: „tudod, én átölelném az egész világot, ha volna olyan…”

A dallam megrajzolta Beck Zoli arcára a boldog mosolyt, és csatlakozott a szerenádozókhoz. „Tudod, én a fejedbe látok, és elolvasom, ami benne van.”

A 30Y Miskolcon tért vissza, és tökéletes egységben volt a zenész és a zenerajongó. Együtt dobbant a szív a legelső album dalaira éppúgy, ahogyan a friss szerzeményekre. Együtt. Ezen az estén igazán tartalommal telt meg ez a szó.

A 30Y méltón nyitotta újra a koncertteret. Nem kell sokat várni a következőre: Lovasi András Kiscsillaga egy hét múlva a romkocsma színpadán tündököl majd.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!