Ugrás a tartalomra

Átvette polgármesteri megbízólevelét Veres Pál

Kujan István
Utoljára módosítva
2019. október 24. csütörtök 10:45
Jogerőre emelkedett az eredmény, így Veres Pál, Miskolc újonnan megválasztott polgármestere csütörtökön átvette megbízólevelét. A városvezető újfent hangsúlyozta: szeretné elérni, hogy a városban egység és béke legyen.

Október 13-án szavazott az ország, megválasztottuk a helyi önkormányzati képviselőket, a települések és a megyei önkormányzatok vezetőit.

Fotó: Juhász Ákos

A helyi választási bizottság elnöke csütörtök reggel a polgármesteri tárgyalóban ismertette: Miskolcon a jogszabályi előírásoknak megfelelő volt a választási eljárás. Rakaczki Tamás hozzátette, a város 160 választókörzetéből érkezett be jegyzőkönyv, ezeket a Helyi Választási Iroda összegezte, majd megállapította a választás eredményét, ami a következő:

  • Veres Pál (a Függetlenek a Szinva Városáért Egyesület, az MSZP, a Momentum Mozgalom, a Párbeszéd Magyarországért Párt, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Lehet Más a Politika, a Demokratikus Koalíció, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Velünk a Város Lokálpatrióta Egyesület jelöltje): 35 135 szavazat
  • Alakszai Zoltán (a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség és a KDNP jelöltje): 26 177 szavazat
  • Pakusza Zoltán (Mi Hazánk Mozgalom): 2158 szavazat
  • Kopcsó Gábor (Új Lendület a Városért): 412 szavazat
  • Fülöp József Istvánné (Magyar Munkáspárt): 229 szavazat

– Az eredmény jogerőre emelkedését követően az én feladatom, hogy a megbízólevelet átadjam a polgármesternek. Gratulálok az eredményhez, sok sikert, kitartást, jó egészséget kívánok a munkájához – tette hozzá a helyi választási bizottság elnöke.

– Köszönöm a miskolci választópolgárok bizalmát, ez a szavazatszám megtiszteltetés, ugyanakkor hatalmas felelősséget is jelent – fogalmazott Veres Pál. Miskolc új polgármestere gratulált a többi jelöltnek is. Külön kiemelte Alakszai Zoltán jegyző, polgármesterjelölt készséges együttműködését, amit a választás óta tanúsított irányában.

– Szeretnék azoknak is a polgármestere lenni, akik nem rám adták voksukat. Szeretném elérni, hogy Miskolcon egység és béke legyen, hogy együtt tudjunk dolgozni, függetlenül attól, ki kire szavazott. Én erre vállalkoztam, és minden erőmmel ezen is leszek – hangoztatta Veres Pál.


A sajtóosztály korábbi tájékoztatása szerint egyébként a polgármesteri munkakör átadás-átvételnek a polgármesterválasztás eredményének jogerőssé válásától számított 8 napon belül kell megtörténnie.

Megtudtuk azt is, hogy a közgyűlés alakuló ülését a választás eredményének jogerőre emelkedését követő 15 napon belül kell megtartani. Amennyiben lenne jogorvoslat, úgy meg kell várni a jogorvoslati eljárások lezárulását. Ebben az esetben az alakuló ülés időpontja előre konkrétan nem határozható meg. Az alakuló ülést a polgármester hívja össze, ahol a városatyák esküt tesznek, valamint megválasztják a bizottságok tagjait, az alpolgármester(ek)et, illetve döntenek az illetményről és a tiszteletdíjról is. De lehetőség van az alakuló ülésen, vagy az azt követő ülésen a Szervezeti és Működési Szabályzat (SZMSZ) elfogadására vagy módosítására is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!