Ugrás a tartalomra

Átvették Görömbölyön az első izzókat, tízezreket spórolhatnak a családok

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. november 21. hétfő 11:30
Közel hetvenezer energiatakarékos izzót osztanak ki a következő hetekben városszerte a Gondoskodó Miskolc program keretében. Az első segítség Görömbölyre érkezett hétfőn.
Fotók: Mocsári László

- Így próbáljuk csökkenteni a fogyasztásunkat, mással nem nagyon tudunk takarékoskodni - sokak helyzetét írta le saját példáján keresztül Lengyel István. A görömbölyi férfi hat nagyobb és tizenkét kisebb méretű LED-izzót vehetett át hétfőn, az elsők között sorakozott az osztásnál. Érdeklődésünkre elmondta, egy nyolcvan négyzetméteres családi házban élnek, az áramfogyasztásuk akkora, hogy nem férnek bele a hatósági árba. Így aztán minden lehetőséget megragadnak a spórolásra.

- Minden segítség jól jön - tette hozzá.

Közel kéttucatnyi izzót vehetett át térítésmentesen Gombos Gábor is. A férfi feleségével él Görömbölyön, ők is a magas áramszámlát szeretnék lefaragni.

- Az utolsó pillanatban olvastam a lehetőségről, rögtön jelentkeztünk. Magas a fogyasztásunk, kezdeni kell vele valamit - sóhajtott egy nagyot.

A LED-csereprogramot az energiaárak drasztikus emelkedése miatt hirdette meg az önkormányzat a CYEB nevű cég együttműködésével, hogy ezzel is segítse a miskolciakat. Október elejéig jelentkezhettek rá a városlakók, akik közül több mint hatezren éltek is a lehetőséggel. Ők éves szinten jelentős, akár ötvenezer forintos megtakarítást érhetnek el az energiatakarékos lámpák használatával.

Az elmúlt hetekben folyamatosan érkeztek az izzók, szortírozásukat a polgármesteri hivatal munkatársai végezték.

- Ígéretünkhöz híven elindítottuk a programot, több mint hetvenezer izzót osztunk ki a következő hetekben a miskolciak között - mondta Veres Pál polgármester, aki maga is részt vett az első izzók átadásánál.

Az igénylőket e-mailben értesítik arról, hol lesz még ilyen (az erre a hétre vonatkozó listánk a cikk végén található). Várhatóan két-három hétig eltart a folyamat, igyekeztek ugyanis úgy kijelölni az átadások időpontját, hogy a munkaidőhöz hozzá tudják igazítani az átvételt a miskolciak.

- Ahogy itt tapasztaltam, gördülékenyen megy az izzók kiosztása, alig pár percet vesz igénybe - tette hozzá a városvezető.

Hogy az átvétel a többi helyszínen is zökkenőmentes legyen, személyi igazolványt, lakcímkártyát, valamint egy, a regisztrációkor megadott felhasználási helyre szóló áramszámlát kell magukkal vinniük az érintetteknek.

Az első csomagokat tehát Görömbölyön adták át azoknak, akik előzetesen regisztráltak. Borkuti László, a körzet önkormányzati képviselője érdeklődésünkre elmondta, itt és Hejőcsabán is rengetegen érdeklődtek a program iránt.

- Úgy gondolom, ezek az energiatakarékos izzók nagymértékben segítik a gazdaságos működést, így nagy segítség a családok számára ebben a nehéz helyzetben - mutatott rá.

A görömbölyiek mellett a perecesi és a vasgyári átvételi helyszínekre regisztrált miskolciak vehetik át elsőként a LED-izzókat, a következő hetekben pedig az avasi, a belvárosi, a hejőcsabai, a martinkertvárosi, a lyukói és a diósgyőri átvételi pontokra regisztráltak juthatnak így fényforrásokhoz.

Ha valaki más nevében venné át az izzókat, annak szüksége lesz egy, két tanú aláírásával hitelesített meghatalmazásra is. Ilyen dokumentumot az átvételi helyszíneken is be lehet szerezni. Fontos, hogy ha valaki más nevében jár el, annak is hoznia kell magával a személyi okmányát és a felhasználó, vagyis a megbízó egyik áramszámláját.

Kérnek mindenkit, hogy az átvétel során az izzók átvételi elismervényén szereplő darabszámot a helyszínen ellenőrizzék, mert utólagos reklamációra nem lesz módjuk.

További helyszínek és időpontok:

Hétfő (november 21.)

14-18 óra között: Perecesi Területi Szolgáltatási Központ (Miskolc, Bollóalja u.115.)


Kedd (november 22.)

8-12 óra között: Perecesi Területi Szolgáltatási Központ (Miskolc, Bollóalja u. 115.)
14-18 óra között: Görömbölyi Művelődési Ház (Miskolc, Szolártsik Sándor tér 4.)


Szerda (november 23.)

8-12 óra között: Görömbölyi Művelődési Ház (Miskolc, Szolártsik Sándor tér 4.)
14-18 óra között: Vasgyári Közösségi Ház (Miskolc, Vasgyári u. 24.)


Csütörtök (november 24.)

8-12 óra között: Vasgyári Közösségi Ház (Miskolc, Vasgyári u. 24.)
14-18 óra között: Perecesi Területi Szolgáltatási Központ (Miskolc, Bollóalja u.115.)


Péntek (november 25.)

8-12 óra között: Vasgyári Közösségi Ház (Miskolc, Vasgyári u. 24.)

Aki valamilyen okból nem tudja átvenni a LED izzókat, annak sem kell aggódnia, mert egy később meghirdetett időpontban még hozzájuthat a polgármesteri hivatal Városház tér 8. szám alatti ügyfélszolgálatán.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!