Ugrás a tartalomra

Augusztus elejéig várja a gyerekeket a perecesi tábor

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. július 02. csütörtök 11:53
A nyári napközis tábor sikeréhez a rendőrség, a honvédség, a katasztrófavédelem, a drogambulancia és a miskolci szimfonikusok programokkal, a DVTK pedig különféle sporteszközökkel járult hozzá.

A tanév végét követően ebben az esztendőben is benépesült a Perecesi Nyári Napközis Tábor. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a táborok megszervezését az tette lehetővé, hogy a koronavírus-járvány enyhülését követően a kormány enyhített a korábbi szabályokon: előbb a napközis, majd az ottalvós táborokat is engedélyezték. 

A perecesi létesítményben június elején megkezdték a tereprendezési, takarítási munkákat és az épület takarítását is, így rendezett körülmények várták már az első turnust is június 29-én, azaz most hétfőn. Mádai Linda táborvezető a minap.hu-nak elmondta, ebben az esztendőben is három kéthetes turnust indítanak, a járványhelyzet miatt azonban idén némileg kisebb volt az érdeklődés, mint a korábbi években. 


– Az iskolák idén nem tudtak részt venni a szervezésben, így a szülőknek egyenesen a Miskolci Közintézmény-működtető Központban kellett jelezni az igényt a táborra. Kicsit nehézkesebb volt a szülőket tájékoztatni a lehetőségekről – mondta Mádai Linda.

Egy-egy turnusra körülbelül kétszázötven gyermek jelentkezhet. A táborvezető kiemelte, az elmúlt években a hat hét alatt körülbelül hatszáz-nyolcszáz gyerek pihent a perecesi táborban, most az első és a második turnusba is csak hatvan-nyolcvanan jelentkeztek. Pótjelentkezéseket persze továbbra is fogadnak, így a még be nem indult turnusokra lehet jelentkezni.

Változatos programok, civil segítők

A programok miatt pedig érdemes is: a pedagógusok számtalan sport- és kézműves foglalkozással készültek, idén viszont több segítője – civil és szakmai szervezetek – is akadt a tábornak.

– Bemutatót tart majd nálunk a honvédség, a rendőrség, sőt a katasztrófavédelem, a tűzoltóság is. A Miskolci Szimfonikus Zenekar pedig koncerttel kedveskedik majd a gyerekeknek – sorolta Mádai Linda.

A Miskolci Drogambulancia Alapítvány is segíti a Perecesi Nyári Napközis Tábort. A szervezet elnöke a minap.hu-nak elmondta, a kezdeményezéssel ők maguk keresték meg a szervezőket. – Több napon keresztül tartunk majd kézműves foglalkozásokat a kicsiknek. Ezek a foglalkozások persze kicsit túl is mutatnak a különböző alkotások elkészítésén. Mivel alapítványunknak kiemelten fontos a megelőzés, a prevenció, a közös kézműveskedés közben szakembereink mesélnek majd a kicsiknek a drog, a kábítószerek veszélyeiről is – mondta Dobos Tímea.

A DVTK sem maradt ki

A korábbiaknál jobb körülmények között tudják idén megszervezni a sportfoglalkozásokat is, a DVTK ugyanis különböző sporteszközökkel sietett a tábor segítségére. Bazin Levente önkormányzati képviselő szerint erre nagy szükségük is volt, hiszen a régi, elavult, karbantartás nélkül maradt játszóeszközöket az óvodákhoz és bölcsődékhez hasonlóan a táborból is el kellett távolítani.


– Az új játékok beszerzése hosszabb folyamat, erre már idén nem volt mód, a DVTK-nak hála viszont többek között röplabdázni, ping-pongozni, focizni, sőt akár bokszolni is lehet korszerű és biztonságos körülmények között. Nyugodtan kijelenthetjük: ők mentették meg sporteszközök terén idén a perecesi tábort: nagy-nagy köszönet érte nekik – hangsúlyozta Bazin Levente.

A perecesi nyári tábor augusztus 7-én zár, pótjelentkezéseket – ahogyan írtuk – még fogadnak. További részletek a miskolc.hu-n.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!