Ugrás a tartalomra

Auth Csilla és a Csík – na meg tömegek az Avasi Borangoláson

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 13. szombat 11:28
Erősen indult az idei Avasi Borangolás első, már a szélesebb közönség számára is nyitott napja a történelmi Avason. Koncertek sora, táncoló, lazuló emberekkel, és persze számtalan nyitott pince finom nedűkkel és ételekkel jellemezte a pénteket. Mutatjuk a szombati fellépőket is!
Horváth Csongor képgalériája

Idén is szakmai nappal kezdődött az Avasi Borangolás, a csütörtöki, gyakorlatilag nulladik napi eseményről ITT írtunk bővebben.

A csütörtöki konferencia után pénteken a történelmi Avas ismét megtelt élettel, csaknem száz borászat és több mint húsz gasztronómiai szolgáltató érkezett a borospincék romantikus hangulatú utcácskáihoz.

A Celláriumtól az Avasi kilátón át a Papszer utcáig, 68 helyszínen 24 magánpince, 30 vendégváróhely, 10 sátor, 97 borászat, 22 gasztrós, 20 koncerthelyszín és 55 fellépő várja a szórakozni vágyókat.

Pénteken fellépett a GloriArt Brass, a La Barriere Manouche, Auth Csilla, az Ildi és Szabó duó, a Mini Art-űr, az Agyagbanda, Szécsi Viktória Vihula Mihajloval, de itt volt a Csík zenekar is. A Kvaterka shop rap színpadán DJ Cece hangolta először a közönséget, majd érkezett az Ultimate Chawoke, aztán az NKS. Hangulatos koncertnek lehettek tanúi az érdeklődők a Jazz Inside Band-nek és Djabe-nek köszönhetően a jazz színpadnál.

Szombaton 18 órakor BORPOP-ra várnak mindenkit az Amfiteátrumba, ahol a Power of Cover, a Z!ENEMi, a Bíborszél és az Ildi Rider vezényletével egy zenés időutazással ünneplik a legendás 1973-as Miskolci Rockfesztivál (valódi nevén: POP Koncert) 50. évfordulóját. A részletes program ITT tekinthető meg.

Ha a zene és a tánc nem volna elég, idén a szervezők lendületbe hozzák az Avast, és különleges vetélkedőkkel hívják a hegyre a mozgásra vágyókat. Első alkalommal rendezik meg az AVASember Kupát és a kisAVASember Kihívást, ahol lépcsőfutásban, hordógurításban, egyensúlyi feladatokban, játékos megmérettetésekben, kúszásban, csúszásban, mászásban, csúzlizásban, szőlőrablásban és megannyi játékban mérhetik össze magukat a bátrak, akik belevágnak.

A Szabír Lovasíjász és Hagyományőrző Alapítvány, illetve a Torockói Íjász Szer Egyesület egy hat méter átmérőjű, igazi mongol jurtájában beszélgetésekkel, daltanítással és táncházzal vezetik be az érdeklődőket őseink világába.

A szervezők azt ígérik, befüstölik a hegyet, ugyanis a megszokott magas színvonalú és gazdag kínálatú gasztronómiai felhozatal mellett az idén a BBQ finomságok állnak majd a középpontban igazi füstmesterek irányításával.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!