Ugrás a tartalomra

Avasi Kvaterka – Avasi Forraltságok és BBQ

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 02. csütörtök 11:42
Március első hétvégéjén három, egyenként népszerű rendezvény karolt össze, hogy közös erővel tegye emlékezetessé és varázslatossá ezt a néhány napot. A régóta várt Kocsonyafesztivál és a jól megszokott Régiségvásár mellett az ugyancsak rendszeres szórakozást kínáló Avasi Kvaterka is újra a belvárosba csábítja a miskolciakat, a környékbelieket és a kíváncsi utazókat egyaránt.
Fotó: MiNap-archív/Mocsári László

A forralt italok és barbecue ételek jegyében telik majd a következő Kvaterka, melynek az Avasi Bortanya és környéke ad otthont – írják az esemény szervezői.

A közlemény azt írja, a Bortanyán, este hét órától La Barriere Manouche hangulatos jazz muzsikájával biztosítja a hangulatot. Utánuk este kilenctől Találka Party, ahol DJ Sebastian retróbulijával melegíthetik fel magunkat a résztvevők, ha a forralt finomságoknak addig nem sikerült volna. A nemrégiben elkeresztelt Miénk Itta téren (a Polgármester Pince előtti placcon) pedig LuiBig tol egy hatalmas utcabált, egészen este hét órától.

A Gallay Kézműves Pince, a Gere & Schubert Borászat, a Trautson Pince, a Csóbor Pince, Maul Zsolt Pincészete, a Gróf Buttler Borászat csodálatos nedűi és Miskolc város 2022-es borai kerülnek majd a csilingelő poharakba. De lesz forralt formában is bor, illetve pálinka és sör is.

A finomságokért a Forró Kutya Barbecue lesz a felelős. Füstös boszorkánykonyhájukban bbq oldalas, asado grillen sült malac és brutál tépett húsos szendvicsek készülnek majd. Ha csak csipegetnének útközben, akkor a Polgármester Pince tepertővel készül, a Nádler Pince kakastaréjt süt és friss kenyérrel kínálja. A Poroszkai Pince pedig hurkával, kolbásszal, sült tarjával várja az éhes kvaterkázókat. 

További hírek

Olvasnivaló