Ugrás a tartalomra

Az autizmus világnapja van ma

mti.hu
Utoljára módosítva
2020. április 02. csütörtök 11:16
Ma van az autizmus világnapja, ez alkalomból számos budapesti és vidéki emblematikus épületet világítanak meg kék színnel.

A koronavírus-világjárvány miatt az Együtt az Autistákért Alapítvány arra buzdít mindenkit, hogy maradjon otthon, de a "Ragyogj kékben!" kezdeményezéssel is szeretnék felhívni a figyelmet, hogy Magyarországon megközelítőleg 160 ezer ember él autizmus spektrumzavarral - írja az MTI.

Az alapítvány az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztet arra, hogy az elmúlt években a budapesti Szabadság-szobor, és egyes vidéki épületek kékbe borulva tisztelegtek az autizmus világnapja előtt.
Az épületek kivilágítása mellett bárki csatlakozhat a világnaphoz otthon is, ha magára ölt valamilyen kék ruhadarabot és használja az #éniskékvagyok hashtaget.

Ezekben az időkben nagyobb figyelmet fordíthatunk azokra a társainkra, akik a mindennapokban hátránnyal küzdenek. Ennek apropóján a Nem Adom Fel Alapítvány kisfilmet készített, amelyben egy szülőpár meséli el azokat a mindennapi küzdelmeket, amelyen a család végigmegy a diagnózis megszületésétől a mindennapi életig. Mit érez, mit él át egy szülő, egy család, amikor kiderül, hogy a gyermeke autista?
 

Az autizmus világnapját 2008-tól tartják április 2-án az ENSZ kezdeményezésére, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet az autizmus spektrumzavarra, amely ma már tíz milliókat érint világszerte.

(Külső képünk illusztráció.)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!