Ugrás a tartalomra

Az eddigi legsikeresebb adományozási akciójuk volt az idei

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 14. szombat 18:19
Képtári karácsonnyal zárta cipősdobozakcióját szombaton a Herman Ottó Múzeum.

A jótékonysági esemény célja az volt, hogy a múzeum és szervező partnere által összegyűjtött cipősdoboz-ajándékok olyan rászoruló családokhoz, gyerekekhez kerüljenek, akiknek lehet, hogy ez lesz az egyetlen meglepetés a fa alatt.

Végh Csaba képgalériája!

Szolyák Péter, az intézmény általános igazgatóhelyettesként megbízott igazgatója érdeklődésünkre elmondta, a múzeum ötödik alkalommal kapcsolódott be az ajándékozási akcióba. Míg tavaly 180 ajándékcsomagot kaptak, addig idén ezt a számot sikerült csaknem megduplázni: több mint 300 doboz érkezett hozzájuk.

Most az Ökumenikus Segélyszervezet Családok Átmeneti Otthona lakóinak egy része kapott csomagot, akik bent maradtak, azoknak a napokban szállítják ki az ajándékokat. De Borsod megyei kis falvakba is jut majd csomag.

– Az idei az eddigi legsikeresebb akciónk a múzeummal – mutatott rá Hiripi Edina, a Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház irodavezetője is. – Mi magunk is meglepődtünk azon, hogy ennyi csomag érkezett. Nagyon körültekintően választjuk ki, hogy kik kapják az ajándékokat. Mindig segítséget szoktunk kérni azoktól a szervezetektől, intézményektől, akik kapcsolatban állnak a családokkal.

A múzeum pedig egész évben igyekszik „ajándékokkal” kedveskedni a látogatóknak, elsősorban a kiállításaival, programjaival. – Karácsony környékén azonban a múzeumnak van más kötelessége is: alapvető cél, hogy szerethető intézmény legyünk, ennek egyik kifejezése, amikor családoknak segíthetünk családok segítségével – tette még hozzá Szolyák Péter.

Az ajándékok átadását a múzeumi tárlatok bemutatása színesítette a Herman Ottó Múzeum Görgey utcai központi épületében.

További hírek

Olvasnivaló