Ugrás a tartalomra

Az egyik legszebb karácsonyi ajándék: megújult, kibővített oviba járhatnak a gyerekek Komlóstetőn

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. december 19. hétfő 16:47
Maga az épület bő száznegyven, az udvar több mint négyszáz négyzetméterrel lett nagyobb a Miskolci Batsányi János Óvoda Szeder Úti Tagóvodájában.
Fotók: Juhász Ákos

Ünnepi díszben, családias hangulatban telnek a hétköznapok a komlóstetői oviban. Hatalmas és gyönyörűen feldíszített karácsonyfa áll a megújult közösségi tér fő helyén, a szobákban pedig díszek, kiegészítők idézik meg karácsony szellemét. Mindezek nélkül is jó lenne azonban körülnézni a megújult épületben, hiszen egy komplex felújításon esett át az óvoda.

- 1992-ben négy csoporttal kezdte meg a működést az intézmény, de idővel szűkössé vált a hely, leromlott az épület állapota - idézte fel a tagintézmény vezetője. Molnár Tiborné hozzátette, a mostani, komolyabb - több százmillió forintos - beruházás részeként kicserélték a nyílászárókat, napelemeket szereltek fel, megújult a vízhálózat, a szennyvíz-elvezetés, a villámvédelem és a villamoshálózat is. Egy-egy csoportszobával, fejlesztő szobával és tornaszobával bővült a hasznos terek száma, ezek mellett az adminisztrációra használt szobák is megszépültek.

A gyerekek december elején, a Mikulással költözhettek vissza az épületbe, előtte - mintegy másfél évig - a közeli református általános iskolába jártak, a régi óvoda épületében kaptak helyet. A gyerekek, de a szülők is nagyon várták már, hogy birtokba vehessék a megújult otthonukat.

- Azt hiszem magam is, hogy az egyik legszebb karácsonyi ajándék ez most számukra - vélekedett Varga Andrea alpolgármester, aki szintén kiemelte, hogy egy komoly infrastrukturális és energetikai felújításon esett át az épület, amire nagy szükség volt már.

Hangsúlyozta azt is, mekkora jelentősége van annak, hogy Komlóstetőn bővíteni is kellett a csoportok számát.

- Sok fiatal, kisgyermekes család él a városrészben, de szerencsére egy felkészült, jó óvodapedagógus csapat várja itt a csemetéket - emelte ki.

Jelentősen, több mint négyszáz négyzetméterrel kibővült az udvar területe is, hogy a gyerekek biztonságosan tudjanak kinn tartózkodni. Ide új játszóeszközöket telepítettek. Ebben a térség önkormányzati képviselője vállalt fontos szerepet. Gazdusné Pankucsi Katalin elmondta, képviselői keretéből mintegy 2,3 millió forintot fordított a játékok megvásárlására, a homokozóra, a csúszdákra. További 1,5 millió forinttal támogatta a bejárati kapu és a kőfal rendbetételét, valamint 600 ezer forintot ajánlott fel az új csoport játékainak megvásárlására.

- A szülők és a gyerekek is nagyon várták már, hogy birtokba vehessék ezt a megszépült, megújult épületet - tette hozzá.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!