Ugrás a tartalomra

Az éjjel nem ért véget Miskolcon sem: ismét Eb, ismét szurkolói zóna a Szinva teraszon

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. június 15. kedd 14:16
Kedd este 6 órától Magyarország Portugáliával csap össze a labdarúgó Európa-bajnokság F-csoportjának nyitó mérkőzésén, a Puskás Arénában. A meccset élőben követhetjük a Szinva terasz óriás LED-kivetítőjén.

Szabadtéri szurkolói zónává, „Hajrá, magyarok terasszá” alakul a Szinva terasz keddtől – jelentette be kedden közleményben a miskolci városháza. A labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit az óriás LED-falon élőben követhetik a sportrajongók, az első közvetítés a keddi Magyarország-Portugália mérkőzés lesz 6 órától.

Libabőr. Újra Eb, újra fociterasz Miskolcon. | Fotó: Juhász Ákos

Piros-fehér-zöld város

– A szurkolói zóna és a közös meccsnézés ez alkalommal magánkezdeményezésként indult, amelyhez a városvezetés, Miskolc önkormányzata jó szívvel csatlakozott, a szervezők rendelkezésére bocsájtva a Szinva teraszt és az ott lévő LED-kivetítőt. Hiszen bár a DVTK kapcsán gyakran elhangzik, hogy a miskolciak ereiben nem piros, hanem piros-fehér vér csörgedezik, ez a város nemcsak piros-fehér, hanem piros-fehér-zöld is egyben – írták.

Emlékezhetünk, Miskolcon már hosszú évekre visszanyúló hagyománya van a közös szurkolásnak, hiszen ez egy fociszerető város, az egyik legnagyobb vidéki szurkolói közösséggel, amely Eb, vb idején a magyar nemzeti tizenegy egyetlen meccsét sem hagyja ki.

Az Eb végéig

A Szinva terasz vendéglátó egységei kültéri pultokkal és sörcsapokkal várják a szurkolókat, de promóciós sátor is lesz, ahol akár „dekázó” versenyre is nevezhetnek a focirajongók.

A különleges kültéri szurkolói zóna egészen a bajnokság végéig várja a focirajongókat a Szinva teraszon.

Piros-fehér-zöld szív

Védettségi nélkül is

A „Hajrá, magyarok teraszon” a koronavírus miatt jelenleg érvényben lévő rendelkezéseknek megfelelően egyszerre 500-an buzdíthatják majd a válogatottat, védettségi igazolás pedig – ugyancsak az országos szabályozásnak megfelelően – nem szükséges a szurkolói zónába történő belépéshez.

Megismételhető?

Mint ismert, kedden a magyar válogatott is megkezdi szereplését az idei évre halasztott 2020-es Európa-bajnokságon. Gulácsiék nincsenek egyszerű helyzetben, hiszen a regnáló Eb-győztes portugálokkal kezdenek kedden (18:00, Puskás Aréna), majd szombaton az aktuális világbajnok franciák ellen lépnek pályára (15:00, Puskás Aréna), hogy aztán jövő hét szerdán a nemrégiben szintén vb-t nyert németek otthonában zárják a csoportkört (21:00, München).

500 főig, védettségi igazolás nélkül is

Megismételhető a franciaországi csoda? – baráti beszélgetések során mindenki ezt kérdezgeti. A pesszimistábbak szerint 3-4-5 kapott gól alatt egyik mérkőzést sem ússzuk meg, a bizakodóbbak akár még pont, pontok megcsípésében is hisznek – míg mások azt mondják, csak legyenek jó momentumaink, élvezze a válogatott a játékot, és akkor már egy jó Eb-ről beszélhetünk. Igen komoly támogatást jelenthet, hogy hazai pályán, több ezer magyar szurkoló buzdítja majd a csapatot a helyszínen, a Puskás teljesen megtelik a mérkőzésre – több hónapja nem élhettünk át hasonlót a járvány miatt.

Egy biztos: felfokozott izgalommal várják a sportbarátok a keddi kezdő sípszó felharsanását – nézze valaki otthon, a négy fal között, baráti társaságban egy sörpadon, vagy a helyszínen. A magyar válogatott szervezett szurkolói tábora, a Carpathian Brigade egyébként már 1 órától gyülekezik a Hősök terén, legkésőbb 3-kor útnak indulnak a drukkerek a Puskás Arénába. Ahogy azt láthattuk ’16-ban a francia nagyvárosokban, úgy várhatóan Budapesten is rengetegen vesznek részt a vonuláson, így már a portugálok elleni mérkőzés előtt garantálva lesz a remek hangulat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!