Ugrás a tartalomra

Az első helyen telel a DVTK

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2022. december 11. vasárnap 17:41
Vasárnap 3-1-re verték a Siófokat, ezzel bebiztosították a helyüket a tabella élén.

A Merkantil Bank Liga 20., a második kör első fordulójában a DVTK hazai pályán játszott a Siófok ellen. A Diósgyőr már az első félidőben magabiztos előnyre tett szert, miközben Bényei Ágoston és Eppel Márton gólján kívül több helyzetet is kialakítottak. A második félidő hasonlóan folytatódott, mígnem Nikházi Márk egy rövid időre izgalmassá nem tette a találkozót, amit Bertus Lajos második gólpassza, és Lukács Dániel gólja le nem zárt. A bajnokság január végén folytatódik.

Merkantil Bank Liga 20. forduló, eredmény:

Diósgyőri VTK - BFC Siófok 3-1 (2-0)
Miskolc, DVTK Stadion, 1766 néző. Játékvezető: Kovács Imre (Szert Balázs, Vígh-Tarsonyi Gergő).
DVTK: Branislav Danilović - Farkas Dániel, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bokros Szilárd - Bényei Ágoston, Cseke Benjámin, Bertus Lajos - Gera Dániel, Eppel Márton, Lukács Dániel. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.
Siófok: Hutvágner Gergely - Polényi Gábor, Varjas Zoltán, Debreceni Ákos, Varga Bence- Szakály Attila, Krausz Raul - Major Gergő, Nyitrai Bence, Balogh Bence - Horváth Péter. Vezetőedző: Domján Attila.

Sárga lap: Eppel Márton a 65., Bényei Ágoston a 69. percben.
Gólszerző: Bényei Ágoston (1-0) a 14., Eppel Márton (2-0) a 34., Nikházi Márk (2-1) a 60., Lukács Dániel (3-1) a 82., percben.

Kulcspillanatok:

14. perc: Gera ugratta volna ki Bényeit, de a védők figyeltek, ám mielőtt még birtokba vették volna a labdát, Eppel szerelte őket a 16-os vonalánál. A lövését Hutvágner még védte, de a kipattanó Bényei Ágoston elé került, aki 9 méterről a kapuba lőtt, 1-0

34. perc: Bertus nagyszerű hosszú indításával Eppel Márton lépett ki, eltolta a kapus mellett is, majd éles szögből, balról ballal a kapuba gurított, 2-0

60. perc: Vendég szöglet jobbról, a beadás után a lepattanó labdát az egykori diósgyőri Nikházi Márk 6 méterről, félfordulattal kapásból a kapuba lőttte, 2-1. Sportszerűen nem ünnepelte a gólt.

82. perc: Bertus bal oldalról tette középre a labdát, a védők mközül kibújó Lukács Dániel a rövid oldalt támadta jó ütemben, és közelről az üres kapuba perdített, 3-1

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!