Ugrás a tartalomra

Az éttermek belső terei is várják a vendégeket

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. május 19. kedd 09:07
Mostantól bentre is lehet ülni az éttermekben. Ebédidőkor viszont azt tapasztaltuk, inkább a szabadteret választják az emberek. Ez az időjárásnak is köszönhető.
A Vendelin Étterembe hatvan százalékban ülnek be, illetve kintre, és negyven százalékuk viszi el az ételt Fotó: Mocsári László

Novák József, a Régiposta Kisvendéglő ügyvezetője elmondta, a szigorítások feloldása utáni első napon még visszafogott a forgalom. – A zárt teraszunkon foglal helyet a vendégeink kétharmada, bent csak egyharmad ül le. De még mindig sokan viszik el az ételt, kb. hatvan százalékuk. Azt érezzük, most kezdünk még visszatérni a valóságba. A túléléshez bizakodónak kell lenni, rá kell állni a menüztetésre, mert rendezvények most csak elvétve lesznek. Ilyenkor szokott lenni ballagás, első áldozás, bérmálás, konfirmálás és egész nyáron esküvők. Ezeket az időpontokat lemondták vendégeink.

A Calypso Kisvendéglő tulajdonos-ügyvezetője még bízik a júniusi forgalomnövekedésben. – Nekünk az április, a május és a június a legerősebb három hónapunk az évben. Most azonban a törzsvendégeink nagy része nem jár dolgozni sem. Home office-ban vannak a bíróságról, ügyészségről ide járók. Mindenki próbál talpon maradni, az a jövő zenéje, hogy ezt hogyan fogják bírni a vállalkozások. Véleményem szerint a vakcina előállításáig az emberekben lesz egy félsz. Fontosnak tartom, hogy a vendégek benézzenek hozzánk, hogy lássák, mindent megteszünk mindannyiunk egészsége érdekében – mondta Deutsch Miklós, aki ezzel arra utalt, hogy a belső helyiségekben kevesebb asztallal várják az étkezőket, a pincéreken pedig maszk van.

Szukenyik Aranka elmondta, havonta kb. ötször jár étterembe. – Szeretem a gyorséttermeket, a Street Foodokat is, így ha jó idő van, ezeket választom, de a kedvenc miskolci vendéglátóhelyeim között szerepel több olyan is, ahol szívesen ücsörgök a bárpultnál vagy éppen háromfős asztalnál is egyedül. Nagyon vártam már, hogy újranyissanak az éttermek, de az biztos, hogy először fel fogom térképezni, milyen óvintézkedéseket hoztak annak érdekében, hogy ne betegedjek meg. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!