Ugrás a tartalomra

Az európai nyelveket ünnepli a könyvtár 

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 19. kedd 09:36
A Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárban (3530 Miskolc, Mindszent tér 2.) szeptember 23-án, szombaton 14 órától rendezik meg a Nyelvek Európai Napját. A rendezvényen koncertek, előadás, valamint workshopok várják az érdeklődőket.

Az Európa Tanács 2001-ben nyilvánította szeptember 26-át a Nyelvek Európai Napjává, melyet 19 éve az Európai Unió valamennyi tagállamában, így hazánkban is megünnepelnek. A jeles napon hívják fel a figyelmet a nyelvi és kulturális sokszínűség értékeire, a nemzetközi együttműködés jelentőségére, valamint a nyelvtudás fontosságára. Miskolcon a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár ebben az évben szeptember 23-án, szombaton érdekes programokkal kínál kellemes időtöltést az érdeklődőknek.

A rendezvény 14 órakor kezdődik a Bulgáros régizenei együttes fellépésével, majd „Nyelvem határai világom határai” címmel P. Kováts Éva előadását kísérhetik figyelemmel 15 órától. A negyed hétkor kezdődő Entrée zenekar koncertjéig 16.00 órától 45 percenként 3 alkalommal szakmai műhelymunkák vehetnek részt az érdeklődők. Lesz angol fordító műhely, valamint hallhatnak a nyelvtanulás és a mesterséges intelligencia kapcsolatáról, megtudhatják, hogyan sajátíthatják el a kisgyermekek az idegen nyelveket, megismerhetik Lengyelország és Spanyolország kulturális és természeti kincseit.  A játékos kedvű olvasókat egy nyelvi szerencsekerék várja - adta hírül közleményében az intézmény.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!