Ugrás a tartalomra

Az év egyik legjobb napja a mai: Itt a nemzetközi sörnap

Tajthy Ákos 
Utoljára módosítva
2022. augusztus 05. péntek 20:12
Este koccintunk rá? Persze csak óvatosan és felelősséggel, hiszen természetesen nem céltalan ivászatról szól a dolog: a sörfőzőket és a pultosokat ünnepeljük, vagyis azokat, akiknek köszönetően sör kerül a korsónkba.

Augusztus első pénteki napja, vagyis éppen a mai nap a nemzetközi sörnap. Ezen a napon elvileg bűntudat nélkül guríthatunk le  annyi sört, amennyit csak szeretnénk.

Mondhatják, hogy aminek nincsen világnapja az ma már nem is létezik, de ezt a világnapot koránt sem mi találtuk ki, éppen tizenöt éve létezik. Ha hinni lehet a neten keringő történeteknek, a nemzetközi sörnap gondolata egy kis amerikai sörözőből, Santa Cruzból indult világhódító útjára még 2007-ben,

célja természetesen nem a korlátlan ivászat, hanem az, hogy baráti, haveri társaságban sörözve ünnepeljük meg a sörfőzőket és azokat, akik a pultoknál sört töltenek a korsókba. 

Talán nem kell elmagyarázni hogy miért, de az biztos, hogy a kezdeményezés hamar népszerű lett: ma már hat kontinens nyolcvan országában ünneplik a nemzetközi sörnapot minden augusztus első péntekén.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!