Ugrás a tartalomra

Az éves karbantartás befejezésével kinyit a Barlangfürdő

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 19. csütörtök 11:03
A Miskolc Holding Zrt. csütörtöki igazgatósági ülésén megtárgyalták és jóváhagyták a Barlangfürdő további működésével kapcsolatos előterjesztést.
Veres Pál polgármester. (Fotó: VP Facebook)

A testület döntéséről Veres Pál polgármester számolt be a közösségi médiában, közvetlenül a igazgatósági ülés után. Mint írja, ez a döntés azt jelenti, hogy január 26-tól – az éves karbantartás befejezésével – továbbra is várja vendégeit az európai hírű fürdő.

"Az Igazgatóság tagjaival abban egyeztem meg, hogy év közben több alkalommal is áttekintjük közösen a Barlangfürdő gazdasági helyzetét, és olyan energetikai fejlesztésekről is tárgyalunk majd, melyek megvalósításával hosszú távon biztosítható a város meghatározó turisztikai attrakciójának gazdaságos működtetése. Az ülésen résztvevő Miskolci Fürdők Kft. vezetőjét pedig arra kértem, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a Barlangfürdő - a nehéz gazdasági helyzet ellenére is – megfelelő szolgáltatási színvonalon működhessen" - tette közzé a városvezető, aki egyben megragadta az alkalmat, hogy köszönetet mondjon azoknak a helyi vállalkozásoknak, amelyek tényleges támogatást nyújtottak a működés eddigi fenntartásához. 

Emlékeztetett: a turizmus-vendéglátás területén működő és a Barlangfürdő nyitvatartásában érdekelt vállalkozások hozzájárulásai és az önkormányzat átcsoportosított anyagi forrásai együtt tették lehetővé, hogy tavaly az utolsó negyedévben is működhetett az Európában egyedülálló miskolci fürdő.
  
Veres Pál a jó hírt egy másikkal is megtoldotta: Tavasz végére befejeződhet a miskolctapolcai őspark felújításának nagyprojektje is, amely a Barlangfürdő környezetét is még szebbé teszi majd.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!