Ugrás a tartalomra

Az idei költségvetésről egyeztettek a frakciók a Városházán

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. augusztus 12. szerda 14:16
A következő, augusztus 27-ei közgyűlésen fogadhatják el Miskolc 2020-as, átdolgozott költségvetését, melynek egyeztetésébe valamennyi frakciót, így a Velünk a Város és a Fidesz-KDNP képviselőit is bevonta a városvezetés.
Augusztus 27-én ülésezik a közgyűlés.

A 2020-as költségvetés első féléves korrekciójával kapcsolatban augusztus 11-én délelőttre hívott össze egyeztető ülést Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere. A tanácskozáson részt vettek az önkormányzati frakciók vezetői, Miskolc város tanácsnokai, a Miskolc Holding vezetése, dr. Ignácz Dávid jegyző és Soós Attila, az önkormányzat pénzügyi bizottságának elnöke is.

Az ülésen a résztvevők közösen tekintették át a költségvetésnek az első félévben szükséges módosításait, a koronavírus-veszély idején meghozott kormányzati döntések gazdasági-pénzügyi hatásait, valamint a vírus elleni védekezés miatt jelentkező többletkiadásokat.

Mint ismert, a koronavírus elleni védekezés költségeihez való hozzájárulás címén a kormány több száz millió forintnyi idegenforgalmi és gépjárműadó-bevételt vont el Miskolctól, további milliárdos bevételkiesést okozott a turizmus leállása, a Diósgyőri vár és a fürdők kényszerű zárva tartása, a parkolás ingyenessé tétele, illetve a kijárási korlátozások ideje alatt a tömegközlekedési eszközök utasforgalmának 80-90 százalékos csökkenése.

 A ma délelőtti ülésen a résztvevők az első félévben szükséges költségvetési módosításokat tekintették át. A megbeszélés a jelenlévők konstruktív együttműködésével zajlott, a most megvitatott költségvetés-tervezet augusztus 27-én kerül majd a közgyűlés elé.

A FIDESZ-KDNP miskolci képviselőcsoportja az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe:

"Költségvetési egyeztetésre hívta frakciónkat kedden délelőtt Veres Pál polgármester a 2020-as évet érintő fontos pénzügyi kérdésekben. Miskolc költségvetésének első féléves korrekciójával kapcsolatban a Fidesz-KDNP továbbra is tartja magát korábbi álláspontjához, miszerint nem támogatjuk a város ingatlanvagyonának eltékozlását, Miskolc szimbolikus épületeinek eladását. A soron következő közgyűlésre éppen ezért privatizációs stopot terjesztünk elő. A költségvetési korrekció jelentős tételekkel sújtja a miskolci sportot, kultúrát, a közterület fenntartást, valamint a képviselői alapok elvonásával a városrészi infrastruktúra fejlesztéseket is. Frakciónk nem támogatja azokat a javaslatokat sem, amely különböző jogcímeken történő díjemelésekkel akarja megsarcoltatni a miskolciakat a költségvetési számok javítása érdekében. A Fidesz-KDNP miskolci képviselőcsoportja fenntartja álláspontját, ennek értelmében megszorítások helyett a kormányzati és az uniós források folyamatos megszerzésére, az önkormányzati vállalatok kereskedelmi bevételeinek növelésére, ugyanezen vállalatok esetében nyereségtermelő egyedi projektek beindítására, továbbá a világpiacon bőséggel rendelkezésre álló működőtőke források bevonására lenne szükség."

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!