Ugrás a tartalomra

Az ittas vezetők magas kockázati tényezőt jelentenek

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 15. szerda 13:28
A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai húsz ittas, illetve egy bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év tizenkilencedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna – derül ki a rendőrség sajtóközleményéből.
Fotó: police.hu

A rendőrök a tavaszi hónapokban is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas, illetve bódult vezetők kiszűrésére, mivel akik így vesznek részt a forgalomban, azok magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. Hangsúlyozni kell, hogy az ittas, vagy bódult állapotban elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után.

A vármegye útjain május 6-a és május 12-e között történt közúti közlekedési balesetek során öt esetben volt ittas sofőr az okozó. A járőrök az adott időszakban ugyanakkor húsz ittas, illetve egy bódult állapotban a volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy akik ittasan, vagy bódultan járművet vezetnek, elfogadhatatlan kockázatot vállalnak, és mások életét is veszélyeztetik.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!