Ugrás a tartalomra

Az MVK járatain is ingyenesen utazhatnak az egészségügyi dolgozók

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 01. szerda 12:27
A közlekedési cég így szeretné támogatni a járvány idején végzett megfeszített és áldozatos munkájukat.

 

Április elsejétől az egészségügyi dolgozók díjmentesen utazhatnak az MVK Zrt. járatain a veszélyhelyzet megszűnéséig – adta hírül a közlekedési cég.

Hangsúlyozzák, a díjmentes utazásra való jogosultságot többfajta dokumentummal lehet igazolni. A díjmentes utazás a vészhelyzet kihirdetésének lejártáig vehető igénybe.

A korlátlan díjmentes utazási jogosultság az egészségügyi szolgáltató, vagy fenntartó által kiállított igazolással, vagy az egészségügyi szakképesítéssel rendelkező személyek részére kiállított, az egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító hatósági igazolvánnyal vehető igénybe.

- Ha a fentiek közül egyik sem áll az utas rendelkezésére, akkor az egészségügyi szolgáltató, vagy fenntartó által 2019-ben, vagy 2020-ban kiállított évi 12 alkalmas „Utazási utalvány”, valamint a személyi igazolvány és a lakcímkártya együttes felmutatásával is lehetséges legyen díjmentesen utazni. Az utazási kedvezmény igénybevételére jogosító, március 31-ig érvényben lévő igazolványok, igazolások és utalványok érvényben maradnak a veszélyhelyzet megszüntetését követő tizenötödik napig. Az Utazási utalványra a jogosultság ellenőrzése során nem kerül bejegyzés – írják.

Az MVK az egészségügyi dolgozóktól azt kéri: az utazáskor mindig tartsák maguknál a felsorolt dokumentumokat.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az egészségügyi dolgozok a veszélyhelyzet alatt a MÁV és a Volánbusz járatait is díjmentesen vehetik igénybe.

További hírek

Olvasnivaló

Programok