Ugrás a tartalomra

Az ő rajzuk volt a legszebb

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. szeptember 28. kedd 22:09
Heten vehették át elismeréseiket a Mobilitási héthez kapcsolódó rajzpályázat díjkiosztóján. Varga Andrea alpolgármester elmondta, büszke a gyerekekre, képeikből kiállítást rendeznek a városháza aulájában.
Képgaléria! Fotó: Horváth Csongor

Csaknem hetven általános iskolástól érkezett be rajz a Mobilitási hét pályázatára, amit még 2020-ban hirdettek meg. A díjkiosztón a legjobb hét alkotás készítője részesült elismerésben. A feladat az volt, hogy a diákok egy rajzlapon jelenítsék meg azt, ahogyan jelenleg járnak iskolába és azt, ahogyan közlekedni szeretnének, hogy óvják környezetüket. 

Varga Andrea alpolgármester szerint megható, meglepő és megrendítő képek születtek. – A szakértői bizottságnak nehéz dolga volt, komoly pontozáson mentek át az elkészült alkotások. A legcsodálatosabb műveket szeretnénk kiállítani, én személy szerint szívesen nézegettem sokáig a munkáitokat – mondta.

Nagy Dezső környezetvédelmi referens elárulta, az ötfős zsűriben minden tag a saját szemszögéből értékelte a rajzokat. – Volt közöttük művésztanár, számítógépes grafikus, építész, kulturális antropológus és egy kerékpáros egyesület vezetője. Szempontok voltak a téma felismerhetősége, a kreativitás és a rajztechnika is – mondta.

A nyertesek a Fazekas Utcai Általános Iskolából, a Herman Ottó Gimnáziumból, valamint a Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnáziumból kerültek ki. A gyerekek oklevelet, virágot és ajándékutalvány kaptak, amelyből rajzfelszereléseket vásárolhatnak maguknak. Az átadásban a Mobilitási hét főszervezője, Egri Zsuzsa is segédkezett. A kis művészek felkészítő tanárai rózsát kaptak köszönetképpen. 

A Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda egyik diákja pedig különdíjat vett át Kunhalmi Zoltántól, a Kerékpáros Miskolci Egyesület elnökétől.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!