Ugrás a tartalomra

Az önkormányzat kérésére valósult meg az Y-híd kerékpárútja

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 09. szerda 11:56
Az önkormányzat kérésének köszönhetően jöhetett létre az Y-híd projektéhez kapcsolódó kerékpáros híd és kerékpárút, mindez az eredeti tervekben ugyanis nem szerepelt – tudtuk meg Badány Lajos alpolgármestertől.
Juhász Ákos képgalériája

Egyre több biciklis használja az Y-hídon lévő 430 méter hosszú kerékpárutat, melyet a múlt héten adtak át. Jóllehet, az eredeti tervekben ez a beruházás még nem szerepelt, ám mivel – taglalta Badány Lajos a Miskolc Televízió stábjának – a városvezetés kiemelt jelentőséget tulajdonít a közösségi közlekedés és a mikromobilitás népszerűsítésének, így kezdeményezésükre a miskolciak érdekében együttműködést ajánlottak a beruházónak és a kivitelezőnek.

– Köszönöm az építtetőnek és a kivitelezőnek a rugalmas hozzáállást. Remélem, ez a létesítmény mindannyiunk megelégedésére fog szolgálni. Annál is inkább, hiszen már a helyi lakosok nagyon türelmetlenül várták a híd megnyitását. Látható volt, hogy műszakilag már teljes mértékben elkészült, viszont meg kellett várnunk, amíg az építtető lefolytatja a használatbavételi eljárást – számolt be az alpolgármester, hozzátéve: a beruházó és a kivitelező az önkormányzat kérésére új megoldást dolgozott ki, hogy a fejlesztések megfeleljenek – a városnak, a lakóknak és a műszaki szempontoknak egyaránt. 

Mint azt a városvezető stábunknak elárulta: az önkormányzatnak több téren is sikerült finomítást, javítást és bővítést kezdeményeznie.

Az eredeti tervekben ugyanis nem szerepelt a Csokonai Vitéz Mihály utca meghosszabbítása, a hídnál található P+R parkoló megépítése, a Kisfaludy utcai közúti híd teljes felújítása és az új kerékpáros út kialakítása sem – ezeket utólag emelték be a projektbe. A Y-híd folytatásaként további fejlesztések vannak tervben: egy új körforgalom kialakítása, valamint a Vörösmarty utca négysávossá bővítése is. 

– Jelenleg folyik az Y-hídról az Auchan-körforgalomhoz vezető út tervegyeztetése, ami majd a Kandó Kálmán tér teljes átépítését is magába foglalja, és ennek keretében kerül majd megtervezésre a Tiszai-pályaudvartól szintén az Auchan-körforgóig haladó kerékpárút is, ami majd a nemrégiben átadott Felsőzsolcai útszakaszba fog becsatlakozni – hangzott el Badány Lajostól.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!