Ugrás a tartalomra

Az ország legjobb szervezéséért kapta Miskolc

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 06. péntek 12:05
Zelei József kerékpáros békenagykövet adta át a kupát Rakaczki Zoltán sportért felelős polgármesteri biztosnak a városházán. Mint mondta, személyesen kívánta átadni és egyben megköszönni is az ország leghatékonyabb és ezáltal legsikeresebb szervezését.
Fotó: Végh Csaba

Öt évvel ezelőtt indult útnak Zelei József két keréken a Balti-tengertől az Atlanti-óceánig, az I. világháború centenáriumának tiszteletére tekert le tizennégyezer kilométert. 2018-ban csak a magyar hősökről emlékezett meg, és csak Magyarországon. – Ötven békekeresztet, száz koszorút, kettőszázötven méter piros-fehér-zöld szalagot helyeztem el az úton. Egy a célunk: a béke. Éljünk békében, soha többé háborút! – mondta a kerékpáros békenagykövet, aki hozzátette, a négyéves etap végén minden megyeszékhelyen rendeztek egy közlekedési napot. – Ezek közül Miskolcon volt a legtöbb résztvevő, amit szeretnék megköszönni és díjazni is.

A kupát és a hozzá tartozó oklevelet Rakaczki Zoltán vette át. – Örülünk az elismerésnek, szeretjük támogatni azokat az eseményeket, amik túlmutatnak a sporton, pozitív üzenetük van, és nemes célt szolgálnak. Szívesen voltunk házigazdái a roadshow-nak, szívesen álltunk mellé.

A Két Keréken a Nagyvilágban békemisszió által szervezett V. Centenáriumi I. Világháborús kerékpár béketúra után új ötletek is felmerültek a szervezők fejében, a közlekedési nap sorozatos megszervezését pedig mindenképpen folytatni szeretnék.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!