Ugrás a tartalomra

Az új helyszínen is megtalálták a Fröccsfesztivált

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 12. vasárnap 08:35
A június 10. és 11. között megrendezett XVI. Miskolci Fröccsfesztivál elköltözött régi helyéről, bár nem ment messzire: a kisavasi első sorről a Nagyavasra helyeződtek át a programhelyszínek. A miskolciak nem tévedtek el és újra jókat fröccsöztek.

A Bortanyától a Pinyóig nyitották meg kapuikat a pincék, finomabbnál is finomabb borokat kínálva. Persze ez nem a Borangolás, itt bizony a fröccsökön volt a hangsúly, amiket sok helyen maguknak keverhettek ki a vendégek.

Képgalériánk a XVI. Miskolci Fröccsfesztiválról; Fotók: Juhász Ákos

Az est kiemelt szakmai programja volt az idén 10 éves Gallay Kézműves Pince „10 év a poharakban, 10 év szavakban” elnevezésű kóstolója, amelyen az elmúlt évek kiemelkedő Michelin-csillagos éttermeket megjárt kultikus borait, történeteket interaktív borbemutató keretében ismertetett Borbély Roland alapító borász.

A Fröccsfesztiválon a kitelepült vendéglátóegységek tették teljessé a gasztronómiai élményt: A Leves, a Borsod Burger, a BBQ Placc, a Yo East és a Kisfalucska Udvarház finomságai mellett a Borsodi Sajtműhely sajtjai gondoskodtak, a pincetulajdonosok pedig borkorcsolyákkal készültek a fröccsözés mellett megéhezett vendégek számára.

Az igazi századfordulós polgári hangulatot pedig utcazenészek és egyéb fellépések koronázták meg. Mint például az Avasi Monddmártre, amely slam poetryt és irodalmi programokat is kínált a Polgármester Pincében egy csipetnyi Montmartre-ot a Nagyavasra csempészve.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!