Ugrás a tartalomra

Az Új Lendület Miskolcért csalódott Veres Pálban

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 13. péntek 14:35
Egykori Földes diákként csalódott Veres Pálban, amiért átengedte a kompenzációs lista első helyét Gyurcsány Ferenc pártjának, és nem ő vezeti azt – jelentette ki Kopcsó Gábor. Az Új Lendület Miskolcért elnöke azt mondta: általános gyakorlat, hogy a polgármesterjelölt a listavezető, ezért is érthetetlen, hogy Veres Pál miért mondott le erről a DK elnökségi tagja, Debreczeni József javára.

– Egykori Földes diákként kedvelem Veres Pált, és értem az elképzelését, hogy polgármesterjelöltként szeretné magát meghatározni. Ha azonban nem az elképzelései szerint alakul a választás, akkor nem tud részt venni a város közéletében. Számomra ezért meglepő, hogy a lista első helyét átengedte Debreczeni Józsefnek, a Gyurcsány párt elnökségi tagjának. Csalódtam Veres Pálban – jelentette ki Kopcsó Gábor.

Fotó: Parai Roland

Az Új Lendület elnöke elmondta, a civil szervezet mind a 19 miskolci egyéni választókörzetben indít jelöltet, az ehhez szükséges aláírásokat összegyűjtötték. – Nem kis munka volt, hiszen új szereplők vagyunk a miskolci politikai életben – tette hozzá a civil polgármesterjelölt, aki a legnagyobb közösségi oldalon közzétett programpontjai közül most az első kettőt személyesen is ismertette.

Azokat a fiatalokat, akik pályakezdőként Miskolcon állnak munkába, kiemelt ösztöndíjjal, majd 3 éves pályakezdő pótlékprogrammal, havi 50 ezer forint „Miskolci pótlékkal” jutalmaznák. A Miskolci Egyetemet első helyen választó fiatalok diákhitelét – feltételekkel, de – a városnak át kellene vállalnia. És egy fiataloknak szóló, nagy nyári fesztiválra is szükség van szerintük.

Új lendületet adnának a béreknek is: az igazgatói fizetések kivételével egységes, mindenkire vonatkozó, 30 százalékos béremelést javasolnak a miskolci önkormányzatnál és a városi holding tagvállalatainál. Azt mondják, ezzel általánosan is nőnének a bérek Miskolcon.

További hírek

Olvasnivaló