Ugrás a tartalomra

Az újszülöttek felnőtté váltak a hivatali idejük alatt

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. október 01. kedd 15:29
Három olyan vármegyei település polgármestere is búcsúzott hivatalától október elsején, aki legalább 18 évig irányított. Mutatjuk, hogyan búcsúztak választóiktól.

Október 1-jével hivatalba lépnek az új önkormányzatok. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy számos település vezetője búcsúzott. Voltak, akik több ciklus után, hosszú évek munkáját követően köszöntek le.

Így búcsúztatta az edelényi hivatal a volt polgármestert. Forrás: Molnár Oszkár Facebook oldala

Molnár Oszkár 34 évnyi politizálás és 22 évnyi polgármesterség után vonul ki a politikából. Egykor SZDSZ-esként kezdte, aztán fideszes, majd Jobbik támogatta független jelöltként indult Edelényben. 2019-ben ismét a kormánypárt színeiben győzött. A várost 1998-tól irányító Molnár Oszkár áprilisban, a közösségi oldalán megosztott videó üzenetben jelentette be, hogy nem indul a mostani választásokon. Szintén a Facebook oldalán tette közzé az alábbi képet október 1-én, amivel jelzi, egy korszak véget ért, kezdődnek a családi körben töltött nyugdíjas évek.

molnár_oszkár
Molnár Oszkár feleségével a hivatali búcsún: kezdődnek a nyugdíjas évek

Szintén 22 évig volt hivatalban Üveges Gábor, Hernádszentandrás leköszönő polgármestere. Ő sem indult újra a tisztségért. A nevéhez köthető az a kezdeményezés, ami láthatóvá tette az abaúji kistelepülést egész Európa számára.  Hernádszentandrás néhány év leforgása alatt BioSzentandrássá, egy virágzó ökológiai gazdasággá vált, ami 342 pályázó közül bekerült a legjobb 16 közé az Európai Befektetési Bank által meghirdetett „Szociális Innovációk Európai Versenyén”, és részt vehetett a prezentációs döntőben Milánóban 2015 szeptemberében.
A 2010-ben indult projekt részeként 3,5 hektár területen megindult a munka, elkészült egy korszerű feldolgozó üzem is, szezononként pedig a közel 500 gyümölcsfa fordul termőre. Emellett mintegy 30 fűszernövényt termesztenek, és a település 1500 négyzetméteres levendulaültetvényéről gyűjtik be a népszerű kézműves termékeik fő alapanyagát.

Forrás: Üveges Gábor Facebook oldala

Üveges Gábor már modernebb felfogásban, egy fotómontázsba foglalva köszönte meg a település támogatását.

Faragó Péter 2006-tól irányította Sajószentpétert, a legutóbbi választáson azonban nem szállt versenybe. Ezzel 18 évnyi polgármestersége végére került pont. Faragó Péter pragmatikusan búcsúzott a szentpéteriektől: a város hivatalos Facebook oldalán négy napja közzétette a legutóbbi ciklus polgármesteri beszámolóját.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!