Ugrás a tartalomra

Az Ukrajnából elmenekült gyermekeknek és édesanyáknak segítenek

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. április 07. csütörtök 13:47
Különleges jótékonysági koncertet rendez a miskolci Holdviola tagjaiból alakult HoldEső és az ukrán gitárművész, Mihajlo Vihula.
Fotó: HoldEső

A közös koncert ötlete a miskolci elektro-folk zenekar egyik alapítójában, a kárpátaljai felmenőkkel is rendelkező Gál Lajosban merült fel.

„Évek óta tart az ismeretségünk Misával, de csak nemrég derült ki, hogy az én magyar nagyapám és az ő ukrán édesapja néhány kilométerre egymástól, két szomszédos kárpátaljai településen születtek. Bár tudjuk, hogy amit mi adhatunk, az csepp a tengerben, mégis mindketten úgy érezzük, hogy a magunk szerény eszközeivel segítenünk kell a rászorulóknak. Úgy gondoljuk, hogy az otthonukat hátrahagyni kénytelen gyermekek és édesanyák különösen megszenvedik a háború pusztító esztelenségét, ezért a koncert bevételeivel rajtuk, nekik próbálunk segíteni” - mondta.

A magyar népdalokat a modern zenével egyedülálló stílusban ötvöző zenekar és az ukrán gitárvirtuóz közös előadása igazi zenei csemegének ígérkezik. A pénteken este 7 órakor Budapesten, a Klebelsberg Kultúrkúriában rendezett koncerten Mihajlo Vihula szerzeményei mellett, első alkalommal csendülnek fel élőben a HoldEső vadonatúj dalai, jónéhány korábbi Holdviola slágert pedig különleges átdolgozásban, a magyar zenekar és az ukrán gitárművész közös előadásában hallhatunk.

Az esemény Facebook-oldala ITT tekinthető meg (a jegyvásárlásról is találunk itt információt), de érdemes ellátogatni a zenekar közösségi oldalára, valamint weboldalára is. Mihajlo Vihuláról pedig ITT olvashat többet.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!