Ugrás a tartalomra

Az Y-híd folytatásához szólhattak hozzá a helyiek

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 21. szerda 18:22
Szerda délután közmeghallgatást tartott a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztálya. 
Fotók: Osztie Tibor

A téma a 3-as számú főút Miskolc belső városrészét, kiváltképp a Búza teret tehermentesítő szakaszának fejlesztés volt – egészen pontosan az Y-hídhoz kapcsolódó 3. és 4. szakasz megépítése. A beruházással kapcsolatban jelenleg környezeti hatásvizsgálati eljárás van folyamatban.

Tóth Enikő jogi szakintéző hivatalos ismertetőjét követően az Építési és Közlekedési Minisztérium helyett eljáró VIBROCOMP Kft. részéről Silló Szabolcs beszélt a tervezett beruházás gyakorlati részleteiről.

A megjelentek megtudhatták: az Y-hídtól egészen a József Attila utcáig tartó kétszer kétsávos tehermentesítő a közösségi és a kerékpáros közlekedésre is nagyban kihatna majd. Kiderült továbbá, hogy a Szinva és a Sajó okán a tervezés során különös figyelmet fordítottak a vízvédelmi aspektusokra, a csapadékvíz elvezetésére és a térfelszín elrendezésére.

A lakossági felvetések nyomán a szakemberek elárulták: négy kivitelezési ütemmel számolnak jelenleg. A VIBROCOMP képviselője a munkálatok nyomán felmerülő légszennyezettség és zajterhelés kapcsán kiemelte: egészségügyi határértéken belüli többletet jelent majd a környező utcák számára. 

Az eljárással kapcsolatos dokumentáció és mellékletei megtekinthetők a Környezetvédelmi Hatóság oldalán az Egyéb ügyek címszó alatt, BO/32/05514/2024. számon.

A közmeghallgatásról készült jegyzőkönyv megtekinthető lesz a hatóság hivatalos honlapján ERRE a linkre kattintva, az Egyéb információk alatt BO/32/05514/2024. számon, Közmeghallgatás jegyzőkönyve megnevezés alatt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!