Ugrás a tartalomra

Badány Lajos lesz Miskolc új alpolgármestere

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. május 27. csütörtök 16:01
A Velünk a Város frakcióvezető-helyettesének kinevezését a csütörtöki online konzultáción jelentette be Veres Pál, Miskolc polgármestere.
Badány Lajos. Fotó: Juhász Ákos

Június elsejétől alpolgármesterként segíti a városvezetés munkáját Badány Lajos önkormányzati képviselő, a Velünk a Város frakcióvezető-helyettese. A politikust Veres Pál, Miskolc polgármestere a pandémiás helyzet miatt ülésezni nem tudó közgyűlés jogait gyakorolva nevezte ki, a városvezető minderről a csütörtöki online konzultáción tájékoztatta a közgyűlés tagjait.

A polgármesteri hivatal, a témában érkezett közleménye felidézi, Badány Lajos 1967-ben született Miskolcon, tősgyökeres miskolci családban, felmenői már az 1800-as évek óta a városban éltek és dolgoztak. "Szüleitől kapta örökül a város feltétlen szeretetét, és azt az elkötelezett lokálpatriotizmust, ami műszaki érdeklődése mellett egészen a mai napig meghatározza életpályáját" - hangsúlyozzák. 

A gimnázium elvégzése után a Széchenyi István Műszaki Főiskolán tanult tovább távközléstechnikai szakon, majd a MÁV Távközlési, Erősáramú és Biztosítóberendezési Főnökségén kezdte meg szakmai munkáját.

Főiskolai tanulmányai végeztével már első munkahelye mellett újabb, ezúttal egyetemi képzésre jelentkezett. Műszaki érdeklődését gazdaságtudományi ismeretekkel kibővítve sikeresen szerzett mérnök-közgazdász diplomát a Miskolci Egyetemen.

Ezt követően a MÁV Beruházás Lebonyolító Igazgatóságán dolgozott, ahol szaktudását tovább bővítve, akkori feladatköréhez kapcsolódóan a Budapesti Műszaki Egyetemen elvégezte a műszaki ellenőri képzést, bejegyzett kamarai tagként gyakorolva későbbiekben hivatását – írják.
Részt vett vasútvonalak teljes átépítésének szakági műszaki ellenőrzésében, a közbeszerzési eljárások során műszaki tartalom összeállításában, a beérkezett ajánlatok bírálóbizottsági véleményezésében.

Megbízási szerződéssel 15 éven keresztül az ország egyik legnagyobb, munkavédelmi termékeket forgalmazó cégének szakmai képviseletét is ellátta, a bel- és külföldi üzleti partnerekkel folytatott megbeszélései során.

„Badány Lajos Tárgyalási szinten beszél angolul, alapfokon szlovákul, műszaki értelmiségiként gyakorlatias, alapos, gyors és kiváló problémamegoldó képesség jellemzi, rugalmas, ugyanakkor elkötelezett a demokratikus értékek, a konstruktív párbeszéd mellet. A város érdekeinek szolgálata mellett a elkötelezett, 2019-ig felelős várospolitikusként közvetlenül is a miskolciakat szolgálva a pénzügyi bizottság elnöke volt” – írja a városháza.

A közlemény úgy fogalmaz, Badány Lajos alpolgármesterként a miskolciak szolgálata mellett az esetlegesen felmerülő problémák műszaki szakemberhez méltóan gyors, költséghatékony, ugyanakkor a lakosság elvárásainak maximálisan megfelelő, szakszerű megoldása mellett elkötelezett, ugyanakkor ismereteit gazdaságfejlesztési téren is hasznosítani tervezi.


Badány Lajos köszönetet mondott Veres Pál polgármesternek a bizalomért. "Egy ekkora városban rengeteg feladat van, melyek aránytalanul nagy terhet róttak a polgármester és Varga Andrea alpolgármester vállára. Így aztán nem is ért váratlanul a felkérés csakúgy, mint Szopkó Tibor képviselőtársamat sem" - mondta.

- A város jelenlegi anyagi helyzetében ez egy rendkívüli kihívást is jelent és felelősséggel is jár, de ennek természetesen legjobb képességeim szerint megpróbálok majd eleget tenni a feladatoknak. Egyben szeretnék köszönetet mondani mindazon képviselőtársaimnak, hivatali dolgozóknak, akik eddig is segítették a munkámat. A jövőben még inkább számítok majd az együttműködésükre, miképpen ők is és a miskolciak is számíthatnak rám - mondta Badány Lajos, aki hozzátette a körzetében, ahol megválasztották továbbra is ellátja feladatait önkormányzati képviselőként, ezen kívül viszont minden egyéb, korábban vállalt feladatáról lemond.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!