Ugrás a tartalomra

Barber-élmény az igényes férfiak „barlangjában”

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. március 07. vasárnap 08:17
Aki maszkulinitását akarja erősíteni, az a reneszánszukat élő Barber shopokban igazíttatja meg szakállát és haját. A precizitás és művészetre emelt kreativitás vonzza az igényes férfiakat – ezt bizonyítja a legismertebb miskolci Barber sikere is. [(Támogatott tartalom]

Mindent megkapunk egy helyen, amire csak egy férfi vágyhat: szakértelem, igényes beltéri kialakítás, jó társaság, welcome-drinkek, rádióbarát helyett tökös zenék, és még a várakozás is kellemesen telik a csocsóasztal mellett. Nőtársaságot ne itt keressünk, elég otthon lelkizni, ha meg ismerkedni szeretnénk, előbb tegyük rendbe a fejünket, aztán jöhet a hódítás.

Fotó: Mocsári László

– Ez egy férfibarlang; klub az erősebb nem képviselőinek – szögezi le beszélgetésünk közben Jantek Tamás, a Barber Shop Miskolc cégvezetője, tulajdonosa. – Nem kell nagyon magyarázni, hogy mi, férfiak másképp, másról beszélgetünk, ha nincs hölgy a társaságban. Ha lenne, nyilván nem mennénk bele olyan témákba, amik kényelmetlenséget szülnek. Nem biztos, hogy minden női fülnek való – teszi hozzá hamiskás mosollyal.

Két miskolci üzletében a Városház téri ebben a kérdésben engedékenyebb, hiszen ide „beesnek” a vendégek, így előfordulhat, hogy a párjuk, kislányuk velük van. Ezért is alakítottak ki egy vendéglátóteret számukra, ahol kényelmesen helyet foglalhatnak, és ahol nem feltétlenül hallják, miről folyik a diskurzus a tükör előtt… igen, ez a férfiak világa, mi sem akarjuk tudni, mi hangzik el a nők között egy körmösnél. A Villanyrendőrnél szigorúbbak, oda időpontra érkeznek a vendégek, akiknek így otthon kell hagyniuk a család nő tagjait.

barber shop

De miért is megy egy magára adó férfi barberba? Milyen pluszt nyújt egy ilyen hely a fentieken túl? – Abban, hogy specializálódtunk. A régi, old school fazonokból táplálkozunk, kiegészülve az új technikákkal. Nem akarunk mindenben jók lenni, a férfi maszkulin vonalban igyekszünk prémiumminőséget képviselni. Mindezzel együtt jár az említett életérzés, körítés, stílus, amivel szerettük volna még nagyobb élménnyé tenni a haj- és szakállvágást. Döntően férfiak dolgoznak nálunk, tudjuk, mi kell a férfiaknak.

barber shop

A Barber Shop Miskolcban természetesen folyamatosan követik a trendeket. Tamásék – a legutóbbi irányzatot követve – a szalontípusú, ollós vágást ötvözték a gépi barbering precizitásával. Megtudjuk, hogy jönnek vissza a hosszabb fazonok, a természetesebb vonalak náluk is. Munkatársaik továbbképzéseken, online kurzusokon ismerkednek a legújabb trendekkel. – Up to date-ek akarunk lenni mindenben; nem követni, hanem legelöl járni.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!