Ugrás a tartalomra

Bárki kipróbálhatja az MVK új elektromos autóbuszait (videóval)

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. augusztus 18. csütörtök 12:33
Miskolc 10 darab új elektromos autóbusza, augusztus 20-án 16:30-kor felvonul a Szent István térre, ahol Veres Pál, Miskolc polgármestere köszönti a jelenlévőket. Ezt követően díjmentesen próbálhatják ki az érdeklődők az augusztus végén forgalomba álló járműveket.

A buszok 16:45 és 19:15 között, öt percenként indulnak az Erzsébet téri autóbuszmegállóhelyről és egy kis kör megtétele után ugyanide vissza is hozzák az utasokat.

Képgalériánk az új elektromos buszok átadóünnepségéről; Fotók: Horváth Csongor

Az elektromos BYD járművekben 35 ülés található, teljes befogadóképességük 82 fő. Valamennyi autóbusz klimatizált, egységes külső és belső vizuális, valamint belső hangos utastájékoztató berendezéssel, ajtónként 1-1 kamerás utasszámláló eszközzel, tolatókamerával és biztonsági kamerarendszerrel van ellátva.

Az MVK többi autóbuszától eltérően, az új elektromos járművekben számos USB port található, melyek az oldalfali burkolaton, illetve a kapaszkodókon helyezkednek el. Az új elektromos buszok olyan vonalakon fognak közlekedni, ahol eddig a szóló autóbuszok teljesítettek szolgálatot.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!