Ugrás a tartalomra

Barna Sándor kapta a több szavazatot az időközi református egyházkerületi püspökválasztáson

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 07. szerda 20:30
A Tiszáninneni Református Egyházkerület püspökválasztásán Barna Sándor 160, Mészáros István 129 szavazatot kapott. Az eredmény jogerőre a jogorvoslati idő letelte után emelkedik.
Barna Sándor a Tiszáninneni Református Egyházkerület leendő püspöke / Fotó: tirek.hu

A Tiszáninneni Református Egyházkerület Választási Bizottsága augusztus 6-án megtartotta ülését az időközi püspökválasztás tárgyában, mivel Pásztor Dániel korábbi püspök lemondott tisztéről - olvasható közleményben a tirek.hu - n. 

A jelölő közgyűlések összesítése után, és a harmadik jelölt, Meleg Attila, a Miskolc-Belvárosi Református Egyházkerület lelkipásztora visszalépését követően, Barna Sándor és Mészáros István lelkipásztorokra szavazhattak az egyházkerület gyülekezetei. Összesen 289 érvényes szavazat érkezett be - tudtuk meg.

Mészáros István a zempléni egyházmegye esperese, a Megyaszói Református egyházközség lelkipásztora 129 szavazatot kapott.

Barna Sándor püspökhelyettest, Rásonysápberencs, Kázsmárk, Halmaj, Léh, Kiskinizs lelkipásztorát pedig 160 szavazattal választották meg az egyházkerület gyülekezetei. Barna Sándor a választási folyamat végéig ügyvivőként látja el a püspöki feladatokat - osztották meg.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!