Ugrás a tartalomra

Bejárást tartottak a hamarosan újranyitó Selyemréti Strandfürdőben

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. április 25. kedd 18:54
Veres Pál polgármester és Szopkó Tibor turisztikáért felelős alpolgármester hívta bejárásra a város és a Miskolc Holding Zrt. vezetését.
Fotók: Horváth Csongor

Kedd délután Veres Pál polgármester, alpolgármesterek, a Velünk a Város frakció és a Miskolc Holding Zrt. vezetése érkezett a Selyemréti Strandfürdőbe. Megtekintették a medencéket, házigazdaként Németh Judit, a Miskolci Fürdők Zrt. ügyvezető igazgatója vezette körbe őket, minden részletre kiterjedő tájékoztatást adva közben a vendégeknek. A bejárást a városvezető és Szopkó Tibor alpolgármester kezdeményezte.

Mint ismert, a Selyemréti Strandfürdő október 10-étől nem fogad vendégeket. Ahogy azonban arról korábban lapunk beszámolt, Veres Pál polgármester egy héttel ezelőtt, Facebook-posztban jelentette be, hogy „karnyújtásnyi közelségbe” került a Selyemréti és a Miskolctapolcai Strandfürdő újranyitása.

- A városvezetés dolgozik rajta, hogy a fürdőzők mihamarabb újra birtokba vehessék a medencéket - írta.

Hozzátette, találkozott a Városháza és a Miskolc Holding Zrt. szakembereivel, illetve a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetőjével, és azt kérte tőlük, hogy vizsgálják meg, melyik az a legközelebbi időpont, amikor a két fürdő újranyithat. Azon dolgoznak, hogy minden nehézség ellenére is mihamarabb újra birtokba vehessék a fürdőzők valamennyi medencét.

Szopkó Tibor érdeklődésünkre elmondta, azért szervezte meg az eseményt, hogy a városvezetés tájékozódjon arról, milyen nehézségekkel és milyen költségekkel fog járni a fürdő újranyitása.

- Elkötelezettek vagyunk azonban amellett, hogy bármibe is kerül, ezt a fürdőt újra kell nyitni. Újra kell nyitni, hiszen a miskolciak megérdemlik a Selyemréti Strandfürdőt. A turisztikáért is felelős alpolgármesterként magam is úgy gondolom, hogy a turisztikai vonzerő szempontjából is fontos, hogy üzemel-e ez a létesítmény, vagy sem - fogalmazott.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!