Ugrás a tartalomra

Belül a bor, kívül a nemes szándék festette 

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2021. december 18. szombat 17:49
Bemutatták a „Festett hordó, mint utcabútor” című pályázat keretében készült alkotásokat a Tudomány és Technika Háza előtti parkban szombat délután.
Az eseményen megjelent Veres Pál polgármester, de fellépett a Perecesi Bányász Fúvószenekar és a Miskolci Pincék Dalárdája is | Képgaléria: Juhász Ákos

Eredetileg az Avasi Borangolással szerették volna egybekötni, ám végül advent alatt is sokak érdeklődését keltette fel az Avasi Borút Egyesület és az Életfa Alapítvány által megrendezett akció. Utóbbi kuratóriumi tagja, Jacsó Pál elárulta: az első festett hordó Sándor Zsolt pincéjében állt. Mígnem egy pár esztendeje elnyert pályázat keretében lehetőségük nyílt a formabontó produktumok számát gyarapítani. 

Habár bőséggel érik őket használt hordókra vonatkozó felajánlások, mégis szeretnének újakat is beszerezni, hogy belső térben is el tudják azokat helyezni – például: bankokban, kórházakban vagy önkormányzatokban. (Mint megtudtuk: a használt hordók kimosása ugyanis nem garantálja a muslicainvázió kiküszöbölését.) 

Tervük, hogy majd cégekkel "fogadtassák örökbe” a hordókat, ezzel is minél többeket mozdítva a jótékonykodás irányába 

- Összegyűjtöttük az avasi boros gazdák hordóit, melyeket a Szimbiózis Alapítvány, a Miskolci Nagycsaládosok Egyesülete, a hernádkaki SPriNt Tanoda és a Munkácsy Mihály Általános Iskola tanulói festettek meg, illetve az Egy Jó Dolog Egyesület is segített benne. Így biztosított itt számunkra helyet Hajdú László, a Tudomány és Technika Házának többségi tulajdonosa, aki rendbe hozta ezt a parkot – mesélte Jacsó Pál. Hozzátette: a hordók egy része mindenképp a parkban marad, azonban az Avashoz kötődő, a Munkácsy diákjai által készített darabokat egyfajta adománygyűjtő nagykövetként kívánják hasznosítani. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!