Ugrás a tartalomra

A belvárosban várják a ponthúzást

Cziffra Andrea
Utoljára módosítva
2024. július 22. hétfő 10:37
A miskolci Pont Ott Parti a Csengey kertben várja a fiatalokat szerdán este.
Horváth Csongor fotói a tavalyi rendezvényről

Néhány napon belül kiderül, hogy kik nyertek felvételt a 2024 szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre. Idén országszerte több mint 120 ezren adták be a jelentkezésüket, a Miskolci Egyetemet mintegy 3400-an jelölték meg első helyen. A város felsőoktatási intézményében továbbra is népszerűek a műszaki, a jogi, közgazdasági szakok, de ugyancsak közkedvelt a pedagógusképzési terület.

A ponthatárokat július 24-én este nyolckor hirdetik ki, és azok elsőként a felvi.hu honlapon lesznek elérhetők. A korábbi évek hagyományait követve, a Miskolci Egyetem a várossal közösen idén is ponthatárváró bulit szervez. A Pont Ott Partinak most is a Csengey kert ad otthont, ahol az intézmény leendő hallgatói a város közösségével együtt várhatják a ponthatárokat.

Karnyújtásnyira vannak a felsőoktatási intézményekbe jelentkezők az életük következő éveit meghatározó sorsdöntő pillanattól: július 24-én ugyanis az Oktatási Hivatal kihirdeti a felvételi eredményeket. A Miskolci Egyetem és a város önkormányzata idén is pontváró partival készül a fiataloknak. A Pont Ott Parti részleteiről Dr. Szilágyi Roland, a Miskolc Egyetem oktatási rektorhelyettese beszélt a Miskolc Televízió Kilátó című műsorában.

- Mindannyiunk érdeke, hogy minél több fiatal maradjon itt a régióban. Ezt a város és az egyetem együttműködése teremtheti meg. Igyekszünk olyan szórakoztató eseményt szervezni, amelynek keretében a fiatalok a ponthúzást várva kötetlenül kikapcsolódva tölthetik az estét. A Csengey kert ehhez egy ideális helyszín a belváros szívében.

A hallgatókat zenei fellépőkkel, érdekes tájékoztatókkal, csapatjátékokkal, nyereményekkel, ajándékokkal várjuk. A Miskolci Egyetem kitelepül a Hallgatói Önkormányzat képviselőivel, tájékoztatókkal várjuk a leendő hallgatókat egyebek mellett a kollégiumi felvételi eljárásról, a gólyatáborról és a pótfelvételi eljárásról is – ismertette Dr. Szilágyi Roland.

A Pont Ott Partit 18 órakor Crotter indítja el, a székesfehérvári DJ-t 19 órától Joerjunior követi. A köszöntőket követően este nyolckor kihirdetik a ponthatárokat, majd fél kilenctől a rendkívül ígéretes trapzenészé, Filoé a színpad. Fél 10-től Ekhoe rappel, az estét pedig Willcox zárja este tíztől.

A rendezvényen jelen lesz a BOKIK is: a vármegyei kereskedelmi és iparkamarával a felsőoktatási intézmény szoros kapcsolatban áll annak érdekében, hogy az egyetem képzéseit, tanterveit a munkaerőpiaci elvárásoknak megfelelően tudja alakítani. A rendezvény egyik főtámogatójaként a Bosch chill-teraszt alakít ki, de a Mathias Corvinus Collegium, valamint a Hell Energy is kint lesz a Csengey kertben.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!