Ugrás a tartalomra

Bemutatták új telephelyüket

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. szeptember 28. kedd 13:59
Hivatalosan is átadták az SEG Automotive újonnan épült, korszerű, megújuló energiákat is használó telephelyét.
Fotó: Horváth Csongor

A globális vezetőség és a kínai tulajdonos képviselőinek is bemutatta új, szirmabesenyői telephelyét kedden az SEG Automotive magyar leányvállalata. 

Dobos Péter, a telephely vezetője az eseményen úgy fogalmazott, az újonnan épült telephely a legjobb példa arra, hogy a fontos beruházások a járvány ellenére is folytatódtak a régióban. Hozzátette, a stratégiai beruházás egy hosszú távú elköteleződés az SEG Automotive-tól. 

Kiemelte, a koronavírus járvány hullámai, a beszállítói láncok nehézségei és autóipari átalakulás alakította kihívásokkal teli környezet ellenére a vállalatnak sikerült alapkövének letétele után másfél évvel befejezni a költözést új telephelyére. 

- Akkoriban itt csak néhány fém tartó oszlop volt látható, most pedig huszonötezer négyzetméter gyártócsarnokot nyolcszáz berendezéssel, amit ide átköltöztettünk; a teljesen felszerelt fejlesztési központunkat, tesztgépekkel négyezer-ötszáz négyzetméteren; és modern irodáinkat, melyek megfelelnek korunk és a munkavállalók igényeinek – mondta a telephelyvezető, aki hozzátette: az új telephelyen megújuló energiát használnak, a gyártócsarnok mellett, valamint a csarnok és a logisztikai központ tetején napelem parkot létesítettek.

Dobos Péter

Történelmi átalakulás

Peter Sokol, a globális autóipari beszállító vezérigazgatója leszögezte, az autóipar történelmének legnagyobb átalakulásán megy át. 

„Világszinten az e-mobiltásra történő áttérés nem lesz elég gyors, hogy megmentsük a klímát. A mostani előrejelzések szerint 2040-re több mint egymilliárd belsőégésű motorral felszerelt új autó fog közlekedni az utakon. Ezeket a járműveket olyan hatásfokúvá kell tennünk, hogy megelőzzük a súlyos következményeket a globális klímára nézve – mondta.  

A vezérigazgató hozzátette, ez az átalakulás egy hatalmas lehetőség a szirmabesenyői gyárnak.
- Az itteni csapat már most is nagyban hozzájárul a klímavédelemhez. Azok a termékek, melyeket 2020-bak Magyarországon gyártottunk már önmagukban 2,4 milliárd liter üzemanyagot, és közel 6 millió tonna szén-dioxidot takarítanak meg élettartamuk alatt – jelentette ki.

Peter Sokol


A jövőkép középpontjában

Jiao Hao, a ZMJ, az SEG Automotive kínai tulajdonos vállalatának vezérigazgatója szintén megerősítette a tulajdonos vállalat elköteleződését a magyar telephely és a magyar csapat irányába. 

„ZMJ-nek egyértelmű jövőképe van, hogy az erőátviteli megoldások terén globális vezető szerepet töltsön be az autóiparban, kifejezetten az e-mobilitás terén.  Az SEG Automotive fejlesztési tapasztalatával és gyártási kiválóságával ennek a jövőképnek a középpontjában van. Mi a ZMJ-nél teljes mértékben támogatjuk az SEG Automotive termék és a piaci stratégiáját, és a magyar telephely, mint a legnagyobb európai lokáció természetesen kiemelkedően fontos a közös jövőnk szempontjából” - tette hozzá. 

Jiao Hao

Régiós szinten is fontos

Ez a beruházás nemcsak a globális vállalat számára, hanem a régió számára is fontos – hangoztatta Alakszai Zoltán megyei kormánymegbízott.

„A magyar állam és az SEG Automotive eddigi együttműködése rendkívül hatékony volt és a fejlesztések arra utalnak, hogy igazán eredményes jövő elé nézünk. Örömünkre szolgál, hogy az SEG Automotive vezetése befektetési szempontból hosszú távon méltónak találta megyénket a bizalomra”- tette hozzá a kormánymegbízott.

Fotó: Horváth Csongor


A rendezvény során felavatták a telephely új címét is, mely jelzi, hogy ez a zöldmezős beruházást, a lenyűgöző ötvenezer négyzetméternyi logisztikai és gyártócsarnok felkerült a térképre: 3711 Szirmabesenyő, Farkashegyi út 3.

További hírek

Olvasnivaló