Ugrás a tartalomra

Beszakadt egy pince Miskolctapolcán, a balesetben többen életüket vesztették

Kujan István|Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. augusztus 31. szerda 20:04
Szerdán reggel beszakadt egy pince Miskolctapolcán, a balesetnek több halálos áldozata van.
Fotók: Horváth Csongor

14.39
Miskolc polgármestere, Veres Pál részvétét fejezte ki a pinceomlásban elhunytak családtagjainak a tragédia helyszínén. Tudósításunk itt olvasható.

12.10
A Miskolc Televízió és a minap.hu munkatársai időközben megérkeztek a helyszínre. Az ott szerzett információk szerint a barlangi mentők és a bányamérnökök jelenleg attól tartanak, hogyha elkezdik a törmelékek eltávolítását, tovább omolhat a pince, így a holttestek kiemelése továbbra sem kezdődhetett meg. 

Meg nem erősített információk szerint a balesetben egyébként a harmadik férfi is meghalt, testét azonban a fent említett problémák miatt továbbra sem találják.

10.27
A rendelkezésre álló információk szerint a mentés jelenleg is tart, informcióink szerint több ember is a törmelékek alatt rekedt, valószínűleg áldozatai is vannak a balesetnek. Korábban azt az információt kaptuk hogy a baleset a Szent Benedek hegyi pincesoron történt, azonban olvasóink jelezték valójában az Imreh Zsigmond utca környékén, ez a fotóriporterünk felvételein is látszik. 

Leskó Diána, az Országos Mentőszolgálat  Észak-Magyarországi Régió kommunikációs munkatársa a minap.hu-nak elmondta, a pinceomlásban ketten biztosan meghaltak, viszont az információik szerint hárman dolgozhattak a pincében.

- Két holttest előkerült, de megmozdítani a törmelékek miatt nem tudták a bajtársaim őket. További probléma, hogy a helyszín nehezen megközelíthető, és nem is biztonságos, a mentők jelenleg speciális szakemberekre, bányamérnökökre várnak, akik eltávolítják a törmeléket. További információink csak a pincefödém elmozdítását követően lesznek - tette hozzá. 

Az esettel kapcsolatban a megyei rendőr-főkapitányság is kiadott egy közleményt, ebben megerősítik az OMSZ értesüléseit. Azt írják, szerda reggel három fiatal férfi végzett munkálatokat egy Miskolcon található pincében, amikor a pince mennyezete beszakadt és a munkásokat maga alá temette. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai a területet lezárták.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!