Ugrás a tartalomra

Beszámoltak munkájukról

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. november 27. szombat 13:58
Utak, járdaszakaszok újultak meg, parkolókat alakítottak ki, eltakarították a szemetet, civilszervezeteket támogattak egyebek mellett – ha járványtól sújtottan, nehéz gazdasági körülmények között is, de igyekeztek fejleszteni választókerületüket a miskolci önkormányzati képviselők. Sorozatunkban négy héten át bemutatjuk, mi történt az elmúlt egy évben Miskolcon – a képviselők szemüvegén át.

Gazdusné Pankucsi Katalin (Fidesz) Miskolc 15. sz. választókerületi önkormányzati képviselő beszámolója

Bükkszentlászlón felújították a 2019-ben vis maior pályázaton nyert pénzből a nagy esőzés következtében tönkrement patakmedret, támfalakat és kapubeállókat. Kezdeményezésemre a patakmeder kotrását is elvégezték, és kivágták a közlekedés szempontjából veszélyes fákat. Miskolctapolcán kijavították a balesetveszélyes hidat az Aradi sétányon, javításokat végeztek több buszmegállóban; a Görömbölyi, az Iglói és a Bencések útján lakossági kérésre helyeztünk ki fekvőrendőrt. A Várhegy Utcai Tagóvodában 1,6 millió forintért cseréltek le egy balesetveszélyes udvari játszóeszközt, és szereztek be új játékokat. Komlóstetőn a Szeder utcában kialakítottak egy tíz férőhelyes zúzalékos parkolót. Kijavították a Puskin utcai vasúti átjárót; megjavították a vízelvezető árkot a Ládi telep 7. szám előtt; a Szeder utcai játszótérre új fészekhintát telepítettek, a Szeder utca 50-52., valamint a Szeder utca 82-84. szám között járdát, a Szeder u. 8-14. sz. előtt a padokat javították ki. Támogattam emellett a bükkszentlászlói és a komlósi családi napot, a szlovák nemzetiségi óvodát, valamint sport és közösségi rendezvényeket.

Deák-Bárdos Mihály (Fidesz-frakció) Miskolc 14. sz. választókerületi önkormányzati képviselő beszámolója

A közbenjárásomra helyeztek ki padot az Andor utcai kutyafuttatóban, aminek a kerítését is megjavították. A Gyula utcai játszótéren kérésemre kicserélték a hálót a focikapukon, illetve kosárpalánkon, valamint elszállították az áthajtást megakadályozó megrongált félköríveket. Az illegális szemétlerakás felszámolása érdekében támogattam a Remény Zarándokai Egyesület május 10-14. közötti szemétszedési akcióját. Képviselői beruházási alapomból támogattam a József utcai Ifjúsági sporttelep rekonstrukcióját, valamint az Andor utcai Jura lakópark előtti csapadékvíz-elvezető árok kialakítását és a vízelvezető folyóka építését a Miklós és az Andor utca kereszteződésében található úgynevezett OTP társasház előtt. A Lyukóvölgy dűlőn a városgazdás keretem költségére csapadékvíz-elvezetőt építettek ki, valamint mélyítették a vízelvezető árkokat is. A társadalmi szerepvállalás jegyében idén is támogattam több polgárőrszervezetet, a Diósgyőri Szurkolók Az Állatokért Egyesületet, a Spider Mentőcsoport Támogatói Egyesületet, valamint a Tüskevár Alapítványt is.

Kovács László (KDNP-frakció) Miskolc 14. sz. választókerületi önkormányzati képviselő beszámolója

Lakossági kérésnek eleget téve parkolót építtettem az Árpád utca 84-86. és a Csóka u. 28. sz. mögött, a Hegyalja u. 104. előtti szakaszon pedig járda épült és a csapadékvíz-elvezetést is megoldották. Kezdeményeztem a patkányirtást a Hegyalja és Árpád utcai lakótelepeken, fakivágást az Árpád u. 42. szám mögött. Ómassán kijavították a vízelvezető-rendszert és új járda épült, megvalósult az ómassai vízelvezetés, út- és járdaépítés, a Hegyalja utcai játszótéren új utcabútorokat helyeztek ki, több homokozóban pedig a homokcsere is megtörtént. A Cserje utca 20. szám mellett lépcső- és szegélykősor épült. Lakossági kérésre javasoltam a közlekedési társaság felé az 1-es, az 5-ös és a 15-ös autóbuszok menetrendjének visszaállítását, illetve javítását; a Szinva patak medrének takarítását és kaszálását; a Majláth utcában lévő fekvőrendőrök eltávolítását, valamint a Majláth és a Karabély utca aszfaltozását is. Támogattam emellett a MESZEGYI működését, a Hámori Szolgáltatási Központ rendezvényeit, a Diósgyőri Kertbarátok Körét, a helyi polgárőr-egyesületet és a diósgyőri Mária-búcsú megrendezését is.

Nagy Ákos (Fidesz-frakció) Miskolc 11. sz. választókerületi önkormányzati képviselő beszámolója

Választókerületemben az elmúlt két évben is folytatódtak a Miskolctapolcát érintő zúzalékos útfelújítások: jelentősen megújult a Bagoly utca útalapja, a Thaly Kálmán utcán - az itt élőkkel egyeztetve - fekvőrendőrt helyeztünk ki, miközben a Görömbölyi utcán a forgalomcsillapítással összefüggően befejeződött a fekvőrendőrök elhelyezése és a vízelvezetés megoldása is. A Győri kapuban rekonstruálták a Gállfy utcán található oldalsó járdákat, a Géza és a Gállfy utcákon pedig körbekerítették a játszóteret. Itt szükséges egy gyalogátkelőhely kivitelezése is, mely reményeim szerint hamarosan elkészül, de tavalyi ígéretemnek megfelelően a Herman Ottó utca felé elkészült a járólapos járda, valamint a Virág és Bokréta utcák között is felfestették a parkolókat. A Bokréta utcai bölcsőde eszközbeszerzését több mint egymillió forinttal támogattam, miközben a Bársony utcai óvodában elkezdtük egy KRESZ-park kialakítását. Régi célunk volt a Bársony János Általános Iskola étkezőjének felújítása, melyet szintén sikerrel teljesítettünk, és a Tündérkert Óvódát is támogathattam egy hűtő beszerzésében. Idén is támogattam a Győri Kapui Vigasságok nevű rendezvényt, melyet fogadóórával kötöttünk össze.

További hírek

Olvasnivaló