Ugrás a tartalomra

Bezsákolták a lehetőséget

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2022. március 31. csütörtök 21:20
Minősített kosárpályát kapott az Árok utca, ez volt a harmadik helyszín, ami megújult.
Nyitva van a pálya Fotók: Horváth Csongor

- Ezen a helyen korábban is pálya volt - szóba került a terület értékesítése is, ám nyilvánvalóvá vált, hogy szükség van a környéken szabadidős helyszínre – kezdte beszédét Veres Pál polgármester az átadón. Arról is beszélt, hogy egy olyan pályázat révén sikerült megújítani a helyszínt, amit a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) és a Megyei Jogú Városok Szövetsége írtak ki.

A város első embere elmondta: Miskolc számára fontos, hogy megújuljanak a sportpályák. A mostani kezdeményezés során három pálya újult meg, a szóban forgó, Árok utcai 9 millió forintból. Emellett utalt a Népkertben kialakított futókörre is, amit rövidesen átadnak.

- 2024-ben helyet biztosítunk az Európai Egyetemi Játékoknak, ez lendületet ad majd a sportpályák további fejlesztésének.

Erdei Sándor, a körzet önkormányzati képviselője úgy véli, a mostani beruházás eredménye hosszú évekig fogja szolgálni az Árok utca környékén élőket.

- A pályát körbevevő terület közpark lesz. Úgy gondolom a jövőben egy játszótér vagy egy felnőtt kondipark is kényelmesen elférne itt, amellett, hogy padokat is kihelyeznénk.

Varga László országgyűlési képviselő is részt vett a megnyitón.

- Nem luxusberuházásokat szeretnénk a jövőben, hanem olyan, ehhez hasonló, emberközeli fejlesztéseket, amik a miskolciak hétköznapi életét tehetik jobbá.

A minősített pálya három forrásból épült fel: a MKOSZ kiemelten támogatta a projektet, emellett Miskolc is hozzájárult, valamint Erdei Zsolt a választókerületi alapjából.

A kivitelező új aszfaltot tett le, kicserélték az oszlopokat és a pályát övező hálót. A sportburkolatot és a két palánkot MKOSZ biztosította.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!