Ugrás a tartalomra

Biros Péter nevét vette fel a Herman általános iskola megújult tornaterme

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 07. csütörtök 11:07
A Miskolci Herman Ottó Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola csatlakozhatott idén a Poli-Farbe országos tornaterem-felújítási kezdeményezéséhez.

A jótékonysági kezdeményezés öt éve indult el, a programban eddig 13 tanintézmény vett részt, hozzájuk csatlakozott idén a miskolci Herman Ottó Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. A létesítmények szisztematikus megújítása nemcsak esztétikai és higiéniai jelentőséggel bír, a program aktív, rendszeres, azaz napi mozgásra szeretné ösztönözni a tanulókat. A szervezők legfőbb célja, hogy a gyerekek olyannyira megkedveljék a sportot, hogy az életük szerves és elmaradhatatlan része legyen, általa pedig felnőtt fejjel is az egészséges életmódot preferálják.

A Miskolci Herman Ottó Általános Iskola és AMI tornatermének felújításához, a kivitelező szakemberek mellett, beltéri falfesték és javító glettanyag érkezett a felújításhoz. A bócsai festékgyár programjának köszönhetően nettó 2,4 millió forintból szépülhetett meg a terem.

Az iskola egyébként 1978-ban nyitotta meg kapuit, 1988-ban vette fel a kiváló magyar természettudós nevét. Az oktatási intézmény kezdetektől fogva, első osztálytól indított testnevelés-tagozatot emelt óraszámban, és bontott csoportban.

Ennek eredményeképpen sok sportoló került ki az iskolából. A legnagyobb eredményt Biros Péter háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó érte el. A sport, az egészséges életmódra, a környezeti kultúrára nevelés ma is szívügye az iskolának, 2018-tól az Ökoiskola címet is viseli az intézmény. Az iskolában jelenleg emelt óraszámban tanulhatják a diákok az angol nyelvet, illetve az informatikát.

– Nagyon örültünk, amikor megtudtuk, hogy ebben az évben mi nyertük meg a tornaterem felújítási pályázatot – nyilatkozta Balogné Pálfi Gabriella igazgató. – Iskolánk a kezdetektől fogva fontosnak tartja a nevelés és oktatás mellett a szabadidő hasznos eltöltését. Rengeteg délutáni programot szervezünk az iskolában a tanórán kívüli időben, a napköziben, a diákönkormányzati programok keretében, illetve a megnyert pályázatok kapcsán. Ezek jórésze a sporthoz, az egészséges életmódhoz kötődik. A diákjaink lényegesen jobb, esztétikusabb körülmények között sportolhatnak.

A róla elnevezett tornaterem kapcsán Biros Péter, háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó elárulta, nem az az érzelmes ember, „de visszatérni a régi iskolámba és látni a nevemmel ellátott tornatermet, igazán felemelő érzés”.

– Az iskola és a gyerekek részéről nagyon jólesett a fogadtatás, ebben a légkörben újra átéreztem, milyen jó volt gyereknek lenni. Kívánom, hogy a most idejáró gyerekek ugyanolyan lelkesen használják a frissen felújított tornatermet, mint mi anno – húzta alá.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!