Ugrás a tartalomra

Biztonságos Komlóstetőért

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 25. péntek 13:29
A bűnmegelőzésre fókuszál a miskolci Ifjúságért Alapítvány most induló kampánya, hogy a teljes megyeszékhelyen, de elsősorban Komlóstetőn, Bükkszentlászlón és a Vasgyárban erősítse a közbiztonságot.

Buszreklámon, óriási hirdető táblákon és közösségi terekben kihelyezett plakátokon hívja fel a figyelmet az internethasználat biztonságára, a személyes értékeink védelmére, valamint a lakosság közbiztonságáért dolgozó szervezetekre és intézményekre az Ifjúságért Alapítvány. Célja, hogy megerősítse a lakosság biztonságérzetét, és tegyen az egyének védelméért.

A koronavírus-járvány megsokszorozta azt az időt, amit a fiatalok társaiktól elszeparáltan, az online térben töltenek, így a világháló veszélyeinek is jobban ki vannak téve. Az alapítvány éppen ezért választotta kampányindító témájának az online közösségi terek tudatos használatát. A buszok hátulján olvasható hirdetésében olyan alapvető szabályokkal ismerteti meg az ifjúságot, amelyek betartása mellett biztonságban élvezhetik az internet adta élményeket.

A járműreklámmal leggyakrabban a 29-es buszjárattal utazó közönség, valamint az Újgyőri főtér és Komlóstető között közlekedők és az itt élők találkoznak majd, de látható lesz a város több pontján is októberben.

A kampány a téli időszakban is folytatódik; ekkor az értékeink védelmére helyezi majd a hangsúlyt plakátjaival az Ifjúságért Alapítvány. Az akció végül tavasszal zárul: a „Kit hívj bajban” szlogen alatt bemutatják majd, hogy különböző jellegű eseteknél – legyen az például tűz, betörés, bántalmazás vagy drogprobléma – milyen telefonszámon kérhetünk segítséget!

Az Ifjúságért Alapítvány 2017 óta van jelen „A Közösség Téglái” elnevezésű programjával a komlóstetői, vasgyári és bükkszentlászlói városrészben. „Az itt élők a közösség téglái. Együtt, egymást segítve, összefogva tudnak kellemesebb, barátibb, otthonosabb életteret kialakítani. Mi azt segítjük, hogy megismerhessék egymást és közösséggé csiszolódhassanak. És egy-egy ilyen közösségen múlik a benne élő egyének biztonságérzete is, ami bár alapvető szükséglet, mégis sok múlik azon, hogy mennyire figyelünk egymásra. Ezzel a kampánnyal erre is emlékeztetni szeretnénk a miskolciakat.” – fogalmazott közbiztonsági kampányuk kapcsán Felhős Enikő, az Ifjúságért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!