Ugrás a tartalomra

Biztosított Miskolcon a kulturális intézmények zavartalan működése

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 29. hétfő 15:55
A városvezetés – a Velünk a Város frakcióval együtt – változatlanul kiemelt figyelmet fordít Miskolc kulturális értékeinek védelmére, támogatására. Ennek megfelelően a világjárvány miatti gazdasági visszaesés és a kormány által előidézett forráselvonások ellenére is biztosítja a zenekar és más kulturális intézmények zavartalan működésének feltételeit – hangsúlyozzák közleményükben.

A Velünk a Város frakció emlékeztet: Miskolc költségvetése közel 10 milliárd forintot veszít el idén a koronavírus okozta bevételkiesések és a kormány büntetőintézkedései miatt – a világjárvány 6,2 milliárd, a kormány 3,6 milliárd forintot vesz el 2020-2021-ben a miskolciaktól.

– Az önkormányzat a maga eszközeivel enyhíti a rendkívüli forráshiányt, elsőként saját működésén spórolt meg 1,2 milliárd forintot – olvasható abban a közleményben, amit hétfőn juttatott el szerkesztőségünkbe a Velünk a Város frakció. – Az önhibáján kívül keletkező, rekord méretű hiány elviselése a város működésének valamennyi területét érinti. A takarékos gazdálkodásban egyetemlegesen osztoznak a különböző szektorok, így a város kulturális intézményei, köztük a nemzetközi hírű Miskolci Szimfonikus Zenekar.

Kiemelik azonban:

biztosítják a zenekar és más kulturális intézmények zavartalan működésének feltételei.

Mint ismert, a forráshiányról szóló adatokat, illetve az előző városvezetés által hagyott milliárdos adósságteherről szóló tényeket, amelyek a város idei költségvetésére is negatívan hatnak, az önkormányzat Számadó című kiadványában részletesen hozzáférhetővé tette a Miskolcon élők számára.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!