Ugrás a tartalomra

Bogár János újra Görögországban fut

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. november 18. csütörtök 20:56
A szeptemberi Athén-Spárta közötti „Sparthatlon” után, november 19-től négy napon át ismét Görögországban versenyez ultrafutó legendánk, Bogár János.

A Fancsalban élő sportember nem kisebb feladatra vállalkozott, mint a 6. Authentic Phidippides Run elnevezésű 490 km-es verseny teljesítésére.

A rajt időpontja november 19-én, pénteken, hazai idő szerint hajnali 5 órakor lesz Athénban. A 104 órás szintidő, mely alatt Spártában, a Leonidasz király szobránál meg kell fordulni és visszaérni Athénba, november 23-án, kedden, hazai idő szerint 13 óráig tart.

A Phidippides a világ egyik leghosszabb aszfalton haladó futóversenye. Az útvonal egy része a „Spartathlon” útvonalán halad, csupán a középső hegyi szakaszok térnek el attól.

A futókat a kísérőik csak a frissítőpontokon frissíthetik, azokon kívül tilos a segítség igénybevétele. Bogár Jánost párja, Varga Ildikó kíséri végig a versenyen.

A hat tagú magyar csapat tagja Maráz Zsuzsanna, Blaskó Mihály, Ferenczi István, Kovács Ádám és Toldi Péter Bogár János mellett.

További hírek

Olvasnivaló