Ugrás a tartalomra

Boldog nőnapot!

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 08. vasárnap 08:57
„A lányok, nők – nem tudtam, mi lehet, de titkuk volt.” – írja Szabó Lőrinc. Nőnapon mi ezzel az összeállítással köszöntjük a miskolci nőket. Köszönjük, hogy vannak, hogy barátságuk, kollegalitásuk, anyaságuk, nagymamaságuk színeket hoz az életünkbe, hogy igazgatják a családot, hogy igyekeznek a munkába és a tanulásba is mindent beleadni, hogy átadják tapasztalataikat a következő generációnak, vagy éppen felfedezik, mekkora csoda nőnek lenni.
Kovács-Kóródi Tímea, Mag Dóra, Spilman Nóra a miskolci lányokkal (Kutas László: Miskolci lányok, 2006.) Fotók: Végh Csaba
Kovács-Kóródi Tímea, a Miskolc Televízió szerkesztő-riportere, műsorvezetője. „Ami másnak csak egy szobor, az nekem a felhőtlen gyerekkor bronzba öntve. Kiskoromban ő volt a játszóterünk. Egy hosszú nap után a nyakába ülve máris szebb volt a világ.” (Andreas Papachristos: Női akt, az 1980-as évek eleje)
Mag Dóra, a Miskolc Televízió új arca. Híradó-műsorvezetőként is sokszor láthatjuk mostantól. „A Miskolci Nemzeti Színház sokféle élményem színhelye. Ide jártam gyerekszínész-palántaként, Fandl Ferenc műhelyébe és első webes tudósításaim egyike is ehhez a helyszínhez kötődik. Még emlékszem, mennyire izgultam…” (Schaár Erzsébet: Déryné 1965.)
Spilman Nóra, a Miskolc Televízió szerkesztő-riportere, műsorvezetője. „Körülbelül két évvel ezelőtt találtam rá igazán önmagamra. Akkor kezdődött a saját műsorom a Miskolc Televízióban. A Testközelből egy kísérletnek indult, ma már minden túlzás nélkül mondhatom, hogy eggyé váltunk.” (Sóváry János: Női alak 1935.)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!